http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

Çığ altında kalanları arayan ekibin üzerine çığ düştü

05 Şubat 2020 Çarşamba, 15:59

Van-Bahçesaray kara yolunda 3 bin rakımlı Karabet mevkisinde bir kepçe kapanan yolu açmaya çalışıyordu. Yolcu minibüsü ise zincir takmak için yolda durduğu sırada çığ meydana geldi.
Minibüs ile iş makinesi karla beraber sürüklendi, dereye yuvarlandı. 2 araç da çığ altında kaldı. 7 kişi yaralı olarak kurtarılırken 5 kişi hayatını kaybetti.2 kişiyi aramaya devam ediliyor.

2 kişiyi çığ altında arayan ekibin üzerine çığ düştü  33 kişi hayatını kaybetti

Van’da 5 kişinin öldüğü çığ faciasında kayıp 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine de çığ düştü. 30’dan fazla kişi kurtarılırken; 33 cansız bedene ulaşıldı. Kurtarma çalışmaları bölgeye sevk edilen takviye ekipler eşliğinde devam ediyor. Çığ altında olduğu değerlendirilen 10-15 kişi için çalışmalar devam ediyor.

Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan minibüsteki iki kişiyi arama çalışmalarını yürüten ekiplerin üzerine çığ düştü. Çalışmalarda 30’dan fazla kişi sağ kurtarılırken; 33 cansız bedene ulaşıldı.

30 kişiye ulaşıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, 30 kişiye ulaşıldığını belirterek, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Erzurum’dan 10 kişilik uzman ekip Bahçesaray’daki çığ bölgesine gönderildi

Erzurum Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünden 10 kişilik çığ uzmanı ekip, Van’ın Bahçesaray ilçesinde düşen çığda kaybolan görevli ve vatandaşların arama çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gönderildi.

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde, Bahçesaray ilçesindeki çığda kaybolan vatandaşlar ile arama kurtarma ekiplerinin arama çalışmaları için Erzurum’dan bölgeye takviye ekip gönderilmesi kararlaştırıldı.

Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere çığ ve heyelan konusunda uzman 10 kişilik teknik personel, Erzurum’dan Van’ın Bahçesaray ilçesindeki çığ bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

Erzurum AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alanlarında uzman 10 kişilik arama kurtarma ekiplerinin bugün Bahçesaray’da yaşanan ikinci çığ olayından sonra bölgeye gönderildiğini söyledi.

Takviye olarak çığ bölgesine giden ekibin eğitimli ve deneyimli olduğunu vurgulayan Karslı, bölgeye ulaşır ulaşmaz arama kurtarma çalışmalarına katılacağını sözlerine ekledi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir