http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

Acemi kasaplar hastanelere akın etti

21 Ağustos 2018 Salı, 12:00
Acemi kasaplar hastanelere akın etti

Acemi kasaplar yine hastanelik oldu. Kurban Bayramının ilk gününde kurbanlarını keserken kendilerini yaralayan bir çok kişi hastanelerin acil servislerine koştu.

Kurban Bayramı’nda kurbanlık hayvan yerine kedini kesen acemi kasaplar hastanelik oldu.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar ibadetlerini yerine getirmek için kentteki kurban kesim ve satış alanlarını doldurdu. Kurban kesimi sırasında yaralanan bazı vatandaşlar hastanelik oldu. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisleri acemi kasaplarla doldu. Kesim sırasında yaralanan acemi kasaplar, hastanelere gelerek tedavi edildi.

ERZURUM’DA DA HASTANELER ACEMİ KASAPLARLA DOLDU

Erzurum’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde hastaneler yine acemi kasaplarla doldu. Kurbanlarını keserken ya da yardım ederken kesici aletlerle yaralanan birçok kişi hastanelerin acil servislerine akın etti.

Kentte bayram namazının ardından kurban kesimi başladı. Kasap ya da sahiplerinin elinden kaçan kurbanlıklar, cadde ve sokaklarda heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin birçok noktaya kurduğu kesimhaneye ise halk ilgi gösterdi. Belediyenin kesimhanesinde kurbanlığını kestiren vatandaşlara su ve etli pilav ikramında bulundu. Kesimhanelerin etrafı ise kurban derilerini almak için bölgeye gelen dernek üyeleri ile doldu.

Evinin bahçesinde ya da arazide kurban kesenler bu yıl geçen yıllara göre daha az oldu. Uzmanların uyarılarına rağmen bazı vatandaşlar da kurbanları yine çocukların gözleri önünde kesti.

Erzurum’un çeşitli ilçe, belde ve köylerinde aldıkları kurbanları kendileri kesmeye çalışan veya kasaplara yardımcı olan vatandaşlar kesici aletlerle yaralandı. Palandöken ilçesinde aldığı kurbanı kesmeye çalışırken kurbanın ters hareketiyle birlikte bıçakla elini keserek yaralanan Tosun Eroğlu, Palandöken Devlet Hastanesinde tedavi oldu. Palandöken Devlet Hastanesi ve Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine şu ana kadar 55 acemi kasap müracaat etti.

ACEMİ KASAP: “KASAP DEĞİLİM TRAFİK KAZASINDA OLDU”

Kayseri’de kurban keserken kendilerini yaralayan vatandaşlar, hastaneye akın etti. Kolunu kesen bir kişi ise ’Kasap değilim, trafik kazası’ diyerek acemi kasaplığını saklamak istedi.

Kayseri’de Kurban Bayramı’nın 1’inci gününde bayram namazının ardından vatandaşlar kurbanlarını kesmeye başladı. Kurbanlarını keserken yanlışlıkla kendilerini yaralayan vatandaşlarda, hastaneye akın etti. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kayseri Şehir Hastanesine gelen acemi kasaplar, buradaki tedavilerinin ardından taburcu oldu.

Kurban keserken kolunu kesen bir vatandaşta, basın mensuplarını görünce ’Kasap değilim, trafik kazası’ diyerek acemi kasaplığını gizlemek istedi.

EN KÜÇÜK ACEMİ KASAP

Adana’da Kurban Bayramının ilk günü kurban kesmek isterken kendini yaralayan acemi kasaplar hastanelere akın ederken, 11 yaşındaki bir çocuğun da ayağını keserek yaralanması dikkat çekti.

Kurban Bayramının ilk günü bayram namazının ardından kurbanlar kesilmeye başlandı. Kurbanların kesilmesiyle birlikte acemi kasaplar geçmiş bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da hastanelere akın etti. Kurbanı kesmeye ya da derisini yüzmeye çalışırken yaralanan acemi kasaplar, özel araçlarla hastanelere getirildi.

Kurban keserken yaralanan bazı vatandaşlar yaşadıklarını gülerek anlatırken bazı acemi kasaplarda görüntü alınmasını istemedi. 11 yaşındaki Muhammet Olgun ise kurban kesimine yardım ederken bıçakla ayağını kesti. Hastaneye ağabeyinin kucağında giren çocuk daha sonra tekerlekli sandalyede çıktı. Çocuğun kestiği ayağını diğer ayağının üzerine atarak hastaneden çıkması dikkat çekti.

KURBAN KESERKEN KEBAP ŞİŞİNE BASTI YARALANDI

Mehmet Ergül isimli bir vatandaş ise kurban keserken üzerine bastığı kebap şişinin ayağına batması sonucu yaralanınca hastaneye geldi. Gülerek hastaneye giren Ergül, hastane çıkışında da kendisine acemi kasap yazılmamasını istedi. Kısa sürede yaklaşık 10 kişi çeşitli yerlerini keserek Yüreğir Devlet Hastanesine geldi. Bu saate kadar diğer hastanelerle birlikte yaklaşık 62 kişinin kurban keserken yaralandığı için hastanelere başvurduğu öğrenildi. Ancak diğer yıllara oranla bu yıl acemi kasaplarda azalma olduğu gözlendi.

(Ahmet Akbuğa -Ali Göç – Muhammed Kısır-Fatih Keçe – Serkan Çetinkaya-Mustafa Esen – Cenk İşver /İHA)

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir