http://www.sexzun.com
25 Şubat 2024 Pazar

AK PARTİ 7. OLAĞAN KONGRESİ MKYK LİSTESİ BELLİ OLDU

AK Parti 7. Olağan Kongresi devam ediyor. Partililer başta olmak üzere kamuoyunun genelinde AK Parti yeni MKYK üyeleri merak edilip araştırılıyor. Merak edenler için 75 kişilik AK Parti MKYK listesi ile ilgili detayları haberimizde derledik. İşte AK Parti 2023 kadrosu…

24 Mart 2021 Çarşamba, 14:40

AK Parti 7. Olağan Kongresi devam ediyor. Partililer başta olmak üzere kamuoyunun genelinde AK Parti yeni MKYK üyeleri merak edilip araştırılıyor. Merak edenler için 75 kişilik AK Parti MKYK listesi ile ilgili detayları haberimizde derledik.

MKYK 75 ÜYEYE YÜKSELDİ

AK Parti’nin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) listesi belli oldu. 50 kişilik asli, 25 kişilik yedek isimden oluşan MKYK, yeni dönemde 75 asli, 35 yedek isimden oluştu.

AK Parti’nin 7’nci Olağan Kongresi Ankara’da düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre öncesi AK Parti MKYK’nın 50 kişiden 75 kişiye, yedek isimlerin de 25’ten 35’e çıkacağını açıklamıştı.

LİSTEDE ERZURUMLU 3 İSİM YER ALDI

Ak Partili Abdürrahim Fırat ve Ak Partili Efkan Ala MKYK üyeliğine, Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğu Ban ise Merkez Disiplin Kurulu üyeliğine seçildi.

Başta AK Parti üyeleri olmak üzere kamuoyunun genelinde AK Parti yeni MKYK üyeleri merak edilip araştırılıyor.

Kongrenin başlamasının ardından delegelerin oyuna sunulan liste de belli oldu. Kongreye tek listeyle girildiği için kongre sonunda mevcut aday listesi kesinleşmiş ve yeni MKYK bu listeye göre şekillenmiş olacak.

21 İSİM YER ALMADI

Açıklanan yeni MKYK listesinde, önceki dönemde yer alan 21 isim giremedi. MKYK’da yer almayan bazı isimlerin yeni kabinede yer alacağı iddia edildi. Yeni dönem AK Parti MKYK’da yer almayan isimler şöyle:

Ahmet Arslan

Ahmet Sorgun

Ahmet Tan

Cevdet Yılmaz

Erol Kaya

Eyüp Özsoy

Gökçen Özdoğan Enç

Harun Karacan

Hatice Kübra Öztürk Gökkaya

Hatice Merve Tatar

İffet Polat

Lütfi Elvan

Mahir Ünal

Mehmet Akif Kalaycı

Metin Yavuz

Mustafa Ataş

Mahmut Atilla Kaya

Osman Nuri Gülaçar

Tuğba Işık Ercan

Yavuz Subaşı

Zehra Taşkesenlioğlu Ban

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir