http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

AK Parti Erzurum İl Başkanı Öz’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

AK PARTİ ERZURUM İL BAŞKANI MEHMET EMİN ÖZ, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA YAPTIĞI YAZILI AÇIKLAMADA, DÜNYANIN EN MEŞAKKATLİ VE ÖZVERİ İSTEYEN MESLEKLERİNİN BAŞINDA GAZETECİLİĞİN GELDİĞİNİ BELİRTTİ.

09 Ocak 2018 Salı, 07:50
AK Parti Erzurum İl Başkanı Öz’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın en meşakkatli ve özveri isteyen mesleklerinin başında gazeteciliğin geldiğini belirtti.

Gazetecilerin mesai mefhumu gözetmeden feragatle ekmeğinin peşinden koşarak kutsal bir görevi yerine getirdiğini ifade eden AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, gazetecilerin ülke ve dünya gündemine ilişkin takipleri ve kamuoyunu bilgilendirme emeklerinin takdire şayan olduğunu kaydetti.

Başkan Öz, Hain FETÖ Darbe Gecesinin yaşandığı 15 Temmuz’un karanlık gecesinde vatanın birlik ve beraberliğine, milletin istikbaline uzanan ellerin kırılmasında, basının şüphesiz çetin bir sınav verdiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

“Onurlu meslek görevini fedakârca yaparak yerine getiren gazetecilerimizin Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın görüşlerini canlı yayınlarla halka ileterek, darbe girişiminin engellenmesinde önemli bir görev üstlendiler. 15 Temmuz gecesi FETÖ ve onun katiller ordusunun, Türkiye’yi üçüncü sınıf bir ülke haline getirme girişimleri, milletimizin büyük cesareti, basınımızın özveri ve sorumluluğu ile bertaraf edilmiştir. Milli bir duruş ile Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın çağrılarını halkımıza ulaştıran kıymetli basınımız, ikinci Kurtuluş Savaşı mücadelesinin verilmesinde önemli bir etken olmuştur.

Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti, anayasal düzenin bir gerekliliğidir. Demokrasinin temel değerlerinden biri olan basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti, halkın objektif ve tarafsızca bilgi almasında büyük önem arz etmektedir. Fakat bu ülkenin birliğine ve bekasına zarar verecek, terörün ekmeğine yağ sürecek kalemlerin oynatılması anlamına asla gelemez. Milletimizin haber alma hakkı adına fedakarlıkla gecesini gündüzüne katıp, demokrasinin ve devletinin yanında saf tutarak mesleğini icra eden basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.”

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir