http://www.sexzun.com
25 Şubat 2024 Pazar

Akdeniz’de 7 ayda bin 500’den fazla göçmen öldü

04 Ağustos 2018 Cumartesi, 10:47
Akdeniz’de 7 ayda bin 500’den fazla göçmen öldü

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından yapılan açıklamaya göre, Akdeniz’de 7 ayda bin 500’den fazla göçmen hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ofisi tarafından yapılan açıklamada, Haziran ve Temmuz aylarında 850’den fazla olmak üzere, yılın ilk yedi ayında Akdeniz’den Avrupa’ya geçmeye çalışan bin 500’den fazla göçmenin hayatını kaybettiğini açıkladı.

“Ölümler çok yüksek, endişe verici”

BM ajansı tarafından yapılan açıklamada kaçak geçiş sırasında meydana gelen ölüm oranının çok yüksek olduğu ve bunun endişe verici olduğu belirtildi. Bununla birlikte yaklaşık 60 bin mültecinin, yılın başından bu yana Akdeniz’i geçtiği ifade edildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ( BMMYK) ’nin Akdeniz Özel Elçisi Vincent Cochetel, BMMYK’yı bu transit yollar üzerindeki devletleri, kaçakçılık şebekelerini ortadan kaldırmak için gerekli tüm önlemleri almaya çağırdı.

Mültecilerin, İtalya ve Malta’dan geçiş yapmış oldukları hatırlatılan açıklamada son zamanlarda bu ülkelerde alınan tedbirlerden dolayı mültecilerin yönünü geçiş için İspanya’ya çevirmiş olduklarını belirtti. İspanya bu yıl, Avrupa Birliği’ne mültecilerin kapılarını kapatan İtalya’yı aşan ilk geçit kapısı olduğu vurgulanan açıklamada, BMMYK’ya göre, İspanya’ya Ocak ayından beri 23 bin 500’den fazla mültecinin giriş yapmış olduğunu açıklandı.

(Tansu Sarıtaylı/İHA)

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir