http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

Aşkalede Kütüphane Açılışı

ERZURUM’UN AŞKALE İLÇESİ’NDE BAŞTA ÖĞRENCİLER OLMAK ÜZERE TÜM İLÇE HALKININ YARARLANACAĞI KÜTÜPHANE AÇILIŞI YAPILDI.

18 Nisan 2019 Perşembe, 12:26

Erzurum’un Aşkale İlçesi’nde başta öğrenciler olmak üzere tüm ilçe halkının yararlanacağı Kütüphane açılışı yapıldı.

Aşkale İstasyon mahallesi TOKİ konutlarının yanında yapılan Kütüphane ve Kodlamatik merkezinin açılışına Erzurum Valisi Okay Memiş, Aşkale Kaymakamı Mehmet Aksu, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Yılmaz, Aşkale Belediye Başkanı Dr Ahmet Yaptırmış, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Erdem, Ak Parti İlçe Başkanı A.Kerim Polat, CHP İlçe Başkanı Celal Top, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Erzurum DAP İdaresi Başkanlığı İlçe Kaymakamlığı ve Aşkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yapılan ve DAP tarafından finanse edilen projede İlçeye bir Semt Kütüphanesi ve Robotik Kodlama Atölyesi kazandırıldı.

Açılışta konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, “Gelecek 20 yıl içerisinde kodlamayı bilmeyen nesiller cahil kabul edilecektir. Bu teknolojiyi geç kalmadan gençlerimize öğretmemiz lazım. Bu nedenler 20 ilçemizin 20’sinde de kodlama sınıfları açıyoruz. Bu alanda başarılı olduğumuzu göreceksiniz” dedi.

Vali Memiş, “Bu güzel semt kütüphanesinin de emeği geçen öncelikle DAP İdaresine, Aşkale Kaymakamlığı teşekkür etti. Aşkale halkına hayırlı olsun ”dedi.

Açılış sonrası Erzurum Valisi ve beraberindeki heyet Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezlerini ve Çimento Fabrikasına ziyaretler gerçekleştirdiler.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir