http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

Atatürk Üniversitesi ve Voronej Devlet Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ÖMER ÇOMAKLI, VORONEJ DEVLET ÜNİVERSİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALAMAK VE TÜRK-RUS İŞ FORUMUNA KATILMAK ÜZERE RUSYA’NIN VORONEJ ŞEHRİNİ ZİYARET ETTİ.

01 Aralık 2017 Cuma, 06:35
Atatürk Üniversitesi ve Voronej Devlet Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Voronej Devlet Üniversitesi ile iş birliği anlaşması imzalamak ve Türk-Rus İş Forumuna katılmak üzere Rusya’nın Voronej şehrini ziyaret etti.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Rusya’ya giden Rektör Çomaklı, burada ilk olarak Voronej Bölge Valisi Alexey Gordeyev ile görüştü. Daha sonra Türk-Rus İş Forumuna katılan Rektör Çomaklı, Türkiye Cumhuriyeti olağanüstü ve tam yetkili Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ve Voronej Devlet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Dmitry Yendovitsky ile bir araya geldi.

Amacı, Türk ve Rus üniversiteleri ve şirketleri arasında ortak proje ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi olan Türk-Rus İş Forumunda, iki ülke arasındaki sanayi, tarım, tıp ve eğitim alanında işbirliğinin genişletilmesi konuları konuşuldu.

Toplantı çerçevesinde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Voronej Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dmitry Yendovitsky tarafından bir işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşma; öğrencilerin ve akademik personelin eğitimi, ortak eğitim projeleri, ortak araştırma projeleri, ortak konferans, seminer uygulaması, kalkınma, bilim ve akademik değişim alanında işbirliklerini kapsıyor.

İmzalanan anlaşmanın, Atatürk Üniversitesinin globalleşmesi ve uzakları yakın kılması açısından çok önemli olduğunu söyleyen Rektör Ömer Çomaklı, gerçekleştirilecek ortak projeler ve değişim programlarının iki üniversite için de olumlu sonuçlar doğuracağını söyledi. Atatürk Üniversitesinin şu an çeşitli dallarda eğitim gören 3 bin yabancı öğrenciye sahip olduğunu ifade eden Çomaklı, bu sayıyı artırmak için çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

Ülkelerin yakınlaşması için kültür ve eğitimin büyük önem taşıdığını söyleyen Vali Alexey Gordeyev, Voronej Bölgesi Hükümetinin ortak projeler için kapsamlı destek sağlamak amacıyla işbirliğine hazır ve açık olduğunu ifade etti.

Rusya Federasyonu Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ise, Türkiye ile Rusya işbirliğinin öneminden bahsederek, bölge için büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca Diriöz, Rus-Türk Üniversitesi kurulması konusunda ortak çalışma fikrini ileri sürdü.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir