http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

AV YASAĞI KALKTI, AĞLAR DENİZE ATILDI

AV YASAĞININ SONA ERMESİYLE YURT GENELİNDE “VİRA BİSMİLLAH” DİYEN BALIKÇILAR DENİZE AÇILDI. DENİZE SERDİKLERİ AĞLARI ÇEKEN BALIKÇILAR, BOL MİKTARDA İSTAVRİT YAKALADI. VATANDAŞLAR BUGÜN İSTAVRİTİ 25-30 LİRADAN YİYEBİLECEK.

01 Eylül 2021 Çarşamba, 14:37

15 Nisan’da başlayan balık avı yasağı saat 00.00 itibarıyla sona erdi. Hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı.

Poyrazköy Limanı`ndan denize açılan İstanbullu balıkçılar, ilk ağlarını bereketiyle çekti. İlk ağda yaklaşık 150 kilogram civarı barbun, sardalya, istavrit ve tekir balığı geldi.

İSTANBUL’DA FİYATLAR DÜŞTÜ

Yakalanan balıklar hallerde satılmaya başlandı. Sezon öncesi pahalı satılan balıklar, yeni sezonla birlikte ucuzladı.

KARAKÖY BALIK HALİ’NDE BALIK FİYATLARI

Karaköy Balık Hali’nde sezon öncesi 40-50 liradan satılan istavrit 30-35 liraya, 80 liradan satılan barbun 40-50 liraya, 50-60 liradan satılan tekir 30-35 liraya, 40 liradan satılan mezgit 20-25 liraya, 30 liradan satılan palamutun tanesi ise 20-25 liraya satıldı.

İSTAVRİT BOLLUĞU YAŞANDI

Kırklareli’nin Vize ilçesinde denize ağ seren balıkçılar, sabaha karşı ağlarını toplamaya başladı. Balıkçıların yüzü sezonun ilk gününde güldü. Balıkçılar, ilk ağda yaklaşık 40 kasa istavrit yakaladı.

Bu yıl istavritin bol olacağı tahminlerini yapan balıkçılar, balığın kilosunun 20-25 liradan satılacağını söyledi.

KARADENİZ’DE DE DURUM FARKLI DEĞİL

Çarşıbaşı ilçesindeki Yoroz Balıkçı Barınağı’nda yapılan av sezonu açılış töreninin ardından denize açılan balıkçıların ağlarına, Trabzon, Giresun ve Hopa açıklarında istavrit balığı takıldı.

Yakalanan balıklar, Trabzon Balık Hali’nde satışa çıkarıldı. Klogramı 20-25 liradan satılan balıklar kısa sürede tükendi.

“VATANDAŞ 20-25 LİRA ARASINDA İSTAVRİT BALIĞI YİYECEK”

Karadenizli balıkçı Bahadır Özsandıkçı, sezorun ilk gününün bereketli geçtiğini söyledi.

Bol miktarda istavrit yakaladıklarını ifade eden Özsandıkçı, “Vatandaşımız bu sene ucuza balık yiyebilecek. İlk günden öyle görünüyor. Şu an istavrit var, 5-10 gün sonra palamut balığı başlar, akabinde hamsi gelir. Vatandaş bugün 20-25 lira arasında istavrit balığı yiyecek. İlerleyen günlerde 20 liraya düşmesi bekleniyor. Deniz suyu şu anda sıcak. Biraz daha balığın toplanması lazım. Bu sene sezon iyi olacak gibi görünüyor. Şu an itibarıyla Trabzon Hali’ne 1000 kasanın üstünde balık geldi, halen de gelecek var. Tahminim 1500-2000 kasayı bulur. Her kasada 15 kilogram balık oluyor” açıklamasını yaptı.

EGE’DE SARDALYA VE HAMSİ BOLLUĞU

Yaklaşık 4,5 ay sonra yeniden ağlarını mavi sulara atan Egeli balıkçılar, sezonun ilk gününde kasalarını sardalya ve hamsiyle doldurdu.

İzmir Balık Hali’nde satışa çıkarılan balıklar, ortalama 30-35 liradan satıldı.

AKDENİZ’DE SEZON ZAYIF BAŞLADI

Av yasağının sona ermesinin ardından turizm kenti Antalya’da da balık sezonu açıldı. Denize ağ seren balıkçıların ağına yaklaşık 60 çeşit balık takıldı.

“AKDENİZ’E ÖZGÜ BALIKLARIMIZLA BAŞLADIK”

Antalya Balık Komisyoncuları ve İşadamları Dernek Başkanı İlhami Demir, “Güzel bir sezon bekliyoruz. Gece çıkan teknelerimizin ilk balıkları geldi ama biraz kısıtlıydı. 2-3 gün sonra daha bol balık gelmeye başlar. İlk mezatımızı da gerçekleştirdik. Herkeste bir heyecan vardı. Akdeniz’e özgü balıklarımızla başladık. İlk gün olmasına rağmen ilgi vardı. Fiyatlar daha tam oturmadı. Açılış itibariyle fiyatlar normalden bir tık yukarı gidiyor” dedi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir