http://www.sexzun.com
22 Şubat 2024 Perşembe

Bakan Özlü’den ’yerli otomobil’ açıklaması

09 Kasım 2017 Perşembe, 14:15
Bakan Özlü’den ’yerli otomobil’ açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin yerli otomobil projesinin sadece ülkenin değil dünyanın otomobili projesi olacağını belirterek, “Biz de bugün uluslararası birçok şirketin yaptığı gibi dünyanın muhtelif yerlerinde otomobil fabrikaları kurmayı düşüneceğiz” dedi.

Bakan Özlü, Adnan Menderes Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada teknolojik gelişmenin önemine değinen Bakan Özlü, yerli otomobil projesinin Türkiye’nin bu konudaki en önemli projelerinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisi ve sanayisinin teknolojiyle büyüyeceğini belirten Bakan Özlü, “Türkiye’nin otomobil projesi sadece teknolojik bir ürün değil, arkasında ticari aklın ve küresel farkındalığın olduğu bir otomobil olacak. Yerli marka otomobilimizin arkasında sanayi 4-0, dijital teknolojiler, üst düzey yazılımlar olacak. Türkiye’nin otomobili Türk sanayisinin ve girişimciliğimizin vizyonunu genişletecek” diye konuştu.

Türkiye’de ‘Türk sanayisine, ekonomisine nasıl ikiye katlarız, nasıl bir kat daha arttırırız’ diye bir çalışma yaptıklarını kaydeden Bakan Özlü, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu çalışmanın sonuçları enteresan. Biz ne yapmalıyız ki Türk sanayisini bu potansiyeli ve kapasitesini ikiye katlayalım. 5 ana sektöre odaklanıp öncelik verirsek önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye’nin imalat sanayisinin katma değerini şuanda 150 milyara yakın seviyeden bunun 300 milyar doların üzerine çıkartabiliyoruz. Dolayısıyla odaklanacağız. Her şeyde iyi olamayız. Belli alanlarda daha iyi olacağız. Ve bu odaklandığımız alanlarda küresel başarı göstereceğiz. Zaten Türkiye için değil dünya için üreteceğiz. Bu bakımdan Türkiye’nin otomobili projesi sadece Türkiye’nin değil, dünyanın otomobili projesi olacak. Biz de bugün uluslararası birçok şirketin yaptığı gibi dünyanın muhtelif yerlerinde otomobil fabrikaları kurmayı düşüneceğiz. Dolayısıyla bir küresel başarı hedefliyoruz ve bu proje aslında küresel başarı gösterebileceğimiz Türkiye’nin güzide projelerinden birisi olacak.”

Akademik yıl açılışının ardından Vali Yavuz Selim Köşger ve ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ile birlikte ADÜ Merkez Kampüsünde kurulan Teknokent binasının açılışını gerçekleştiren Bakan Özlü, Rektör Bircan’a verdiği sözü tutacağını ve ADÜ Teknokent Projesine gerekli desteği sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

(Mehmet Barlas – Onur Durmuş/İHA)

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir