http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

Bakan Pakdemirli’den kurban uyarısı

20 Ağustos 2018 Pazartesi, 10:12
Bakan Pakdemirli’den kurban uyarısı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlara uyarıda bulunarak “Tebliğ hükümlerine uymayarak hayvanlara eziyet edenlere ceza kesilecek” diye konuştu.

Hayvanların uygunsuz şekillerde yakalanması, uygun olmayan gereç ve şartlarda kesim yapılması gibi insani ve dini bakımdan uygun olmayan hallerin, hayvanların gereksiz yere acı çekmelerine sebep olacağının altını çizen Bakan Dr. Bekir Pakdemirli, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda, “Hayvanların kesilmesi; dini kuralların gerektirdiği özel koşullar dikkate alınarak hayvanı korkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyularak ve usulüne uygun olarak bir anda yapılır. Hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanır” hükmünün yer aldığını vurguladı.

Bu hükme aykırı hareket edenlere hayvan başına bin 255 TL idari para cezası uygulanacağını vurgulayan Dr. Bekir Pakdemirli, söz konusu kanun uyarınca yürürlüğe konulan “Kurban Hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca Yürütülmesine Dair Yönetmelik” hükümlerine aykırı hareket edenlere de hayvan başına 3.150 TL idari para cezası kesileceğini söyledi.

Kötü Muamele Yasak

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcilerinden oluşan Bakanlıklararası Kurban Hizmetleri Kurulu tarafından hazırlanan 2018 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ 14 Ağustos 2018 tarihinde yayınlandı.

Bakanlığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün de içerisinde yer aldığı kurulda Bakanlık, özellikle hayvanlara eziyet edilmemesi hususunda Bölge Müdürlükleri ve İl Şube Müdürlükleri vasıtasıyla gerekli tedbirlerin alınmasını sağladı.

Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Bütün vatandaşlarımızın ve İslam Aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

(İHA)

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir