http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

Başbakan Yıldırım’dan Abdullah Gül’ün çatı adaylığı yorumu

26 Nisan 2018 Perşembe, 11:11
Başbakan Yıldırım’dan Abdullah Gül’ün çatı adaylığı yorumu

Başbakan Binali Yıldırım, İspanya dönüşünde soruları yanıtladı; Abdullah Gül’ün çatı adayı olması yönündeki girişimlerle ilgili, “Bu kadar gayretin arkasında belli ki bir mühendislik projesi vardı” dedi ve ekledi: “Ama proje gözüktüğü kadarıyla akamete uğradı, patladı, elde kaldı. Proje başarısız.” CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’ne “Zorlamayla siyaset inşa edilemez” mesajını veren Başbakan Yıldırım, Abdullah Gül’e ise “Halkımız savrulmaları hoş karşılamaz” diye seslendi. Yıldırım, olaylı derbi sonrası sporda şiddete ağır cezalar getirileceğini de açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım İspanya ziyareti dönüşünde uçakta aralarında CNN TÜRK Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’ın da bulunduğu basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İşte Başbakan Yıldırım’a sıcak gündemle ilgili yöneltilen sorular ve verdiği cevaplar…

Soru: “Genel olarak son yaşananları, CHP’li vekillerin İyi Parti’ye geçmesini ve son görüşmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Abdullah Gül’ün adaylığı konusunda sizin bir düşünceniz var mı, sizce girecek mi?”

Başbakan Binali Yıldırım: “Arkadaşlar, seçim takvimi belli oldu, seçim havasına girilince tabii trafik yoğunluğu artar. Herkes, ben de buradayım, beni de unutmayın mesajını veriyor, bunu yadırgamamak lazım. Seçim öncesi bu tip şeyler olabilir. Başka partilerin ne yaptığını, ne ettiğini biz üzerinde durmanın çok gerekli olmadığını düşünüyoruz, biz kendi işimize bakalım. Biz seçime en iyi şekilde hazırlanacağız, inşallah 24 Haziran’da da yeni sistemin cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bütün yönleriyle uygulamaya gireceği seçimi başarıyla kazanacağımıza inanıyoruz. Bunun için gayret edeceğiz.

Bu seçim birçok yeniliği beraberinde getirdi. Aynı gün milletvekili seçimleri olacak, cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Yürütmenin ve yasamanın doğrudan millet tarafından belirleneceği önemli bir seçim olacak. Ümit ederim bu seçimle birlikte, sürekli güçlü iktidar ve devamlı istikrar dönemi Türkiye’de başlamış olur. Ve ülkemiz zamanı daha iyi değerlendirir. Geleceğe yönelik, 2023 ve ilerisine yönelik hedeflerimizi, projelerimizi gerçekleştirir, milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürmüş oluruz.

‘Bir sonuç çıkacağa benzemiyor’

Tabii kimin aday olacağı, olmayacağı bir-iki gün içerisinde netlik kazanacak. Hep beraber olayları izliyoruz, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi bir ortak aday arayışı içinde çok yoğun temasları var. Gördüğümüz kadarıyla buradan bir sonuç çıkacağa benzemiyor. Çünkü bir yandan Cumhuriyet Halk Partisi, bir yandan İYİ Parti bu yönde açıklamalar yaptılar, yapıyorlar.

‘Çatı aday ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde de oldu, sonuçları görüldü’

Hal böyle iken geriye ne kalıyor? En rahat parti biziz, bizde aday tartışması yok, MHP de yok, adayımız belli, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Hatta seçim kararı verilmeden önce de belliydi. Dolayısıyla partilerin çatı aday denemesi yeni değil. İlk cumhurbaşkanlığı seçiminde de oldu, sonuçları görüldü. Maalesef çatının sağlam çatılmadığı, çöktüğü ortaya çıktı. Zorlama, yani zorlamayla siyaset inşa edilemez.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir