http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

Beyaz Saray Macron’u yalanladı

16 Nisan 2018 Pazartesi, 13:01
Beyaz Saray Macron’u yalanladı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ABD’nin Suriye’deki misyonunun değişmediği, Başkan Donald Trump’ın Amerikan güçlerinin bölgeden mümkün olan en kısa sürede çekilmelerini istediği vurgulandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders’ın yaptığı açıklamada, “ABD misyonu değişmedi. Başkan Trump, ABD güçlerinin mümkün olduğunca çabuk bir şekilde eve dönmelerini istediği konusunda net. DEAŞ’ı tamamen yok edip, bir daha ortaya çıkmasının önüne geçecek koşulları oluşturmak konusunda kararlı olduklarını belirtti” ifadeleri yer aldı. Sanders, “Buna ilaveten, bölgesel müttefik ve partnerlerimizin, bölgeyi güvenlik altına alabilmek için gerek askeri gerek finansal açıdan daha büyük sorumluluk almasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “10 gün önce ABD Başkanı Trump askerlerini Suriye’den çekeceğini söylemişti. Amerikalıları Suriye’de kalmaya biz ikna ettik. Suriye’ye düzenlenen saldırının kimyasal silah tesisleriyle sınırlandırılmasına da Trump’ı biz ikna ettik” açıklamasında bulunmuştu.

(İHA)

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir