http://www.sexzun.com
24 Nisan 2024 Çarşamba

BUZLA KAPLANAN ERZURUM OVASI MANZARASIYLA MEST ETTİ

ERZURUM’DA ETKİSİNİ ARTTIRAN SOĞUK HAVAYLA BİRLİKTE ERZURUM OVASI BUZLA KAPLANDI. KİLOMETRELERCE UZUNLUKTAKİ BUZ TABAKASI HAVADAN DRONE İLE GÖRÜNTÜLENDİ. BUZLA KAPLI OVA MANZARASIYLA GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKTI.

31 Aralık 2021 Cuma, 15:34

Erzurum’da etkisini arttıran soğuk havayla birlikte Erzurum Ovası buzla kaplandı. Kilometrelerce uzunluktaki buz tabakası drone ile görüntülendi, görenleri kendine hayran bıraktı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava, yeni yıl öncesi etkisini iyiden iyiye arttırdı. Gece saatlerinde eksi 16 dereceyi gören Erzurum’da göller, nehirler ve su birikintileri buz kesti. Erzurum Ovası’nda bulunan sulak arazi ve bataklıklar ise adeta buz pistlerini anımsattı. Kilometrelerce uzunluktaki buz tabakası, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturdu. Drone ile görüntülenen ovada, gün doğumuyla birlikte güneş ışıkları buzlarla birleşerek güzel görüntüler oluşturdu.

Öte yandan Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir