http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

CHP’de kılıçlar çekildi

02 Temmuz 2018 Pazartesi, 18:17

Kemal Kılıçdaroğlu-Muharrem İnce görüşmesinin ardından CHP karıştı.

Milletvekilliği görevini devretmek üzere geldiği Meclis’te soruları yanıtlayan İnce, görüşmeye dair önemli açıklamalarda bulundu. İnce,

“Olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini söyledim. Kılıçdaroğlu’ndan bana bir teklif gelmedi ama benden bir teklif gitti. Gizlim saklım yok. Genel başkana büyük bir devlet adamlığı yaptığını, kendisine rakip olmuş birini aday yaparak müthiş, milletin gönlünde taht kurduğunu, bunun devam etmesi gerektiğini, kendisi ile bir rekabet içinde olmak istemediğimi, ama milletin de bir umudu var bunu kaybetmememiz gerektiğini, kendisi isterse, olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini, böyle bir teklifte bulundum. ’Evet’ ya da ’Hayır’ demedi. Kılıçdaroğlu teklifime ’hayır’ derse örgüt kendisi çözer” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN TEPKİ

İnce’nin bu açıklamalarına Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tepki geldi. Yemekte konuşulanların kamuoyuna duyurulmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Özel bir yemekti, bağlamından koparmak siyasi bir nezaketsizlik” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, CHP MYK’yı da Perşembe günü saat 11.00’de toplama kararı aldı.

“OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YOK”

Diğer yandan, CHP Sözüsü Bülent Tezcan’dan da bir açıklama geldi. Tezcan, “Olağanüstü kurultay gündemimizde yok” dedi.

(İHA)

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir