http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

27 Ocak 2023 Cuma, 14:35

Tarım ve Orman Bakanlığınca; tarım alanlarının kayıt altına alınması, üretimi yapılan bitkisel ürünlerin üretim alanı ve üretim miktarlarının belirlenmesi ile tarımsal destekleme faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla 2001 yılından itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi uygulaması hayata geçirilmişti.

Gerek İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin gerekse çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularında harcayacağı zamanı asgari seviyeye düşürmek ve çiftçilerin günün her saatinde Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını yapabilmelerini sağlamak amacıyla 23 Eylül 2022 tarihinde Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde değişiklik yapılmıştır. Yapılan değişiklikle Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları artık e-Devlet Kapısı üzerinden de yapmaya başlandı.

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman AKAR konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Önceki yıllarda Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine çiftçiler tarafından şahsen yapılıyordu. Bu durum gerek evrak işlerini artırdığı için kurum personellerimizin saha çalışmalarına yeterli zaman ayıramamasına gerekse çiftçilerimizin başvuru evraklarını hazırlamada zaman harcamasına neden oluyordu. Bakanlığımız; çiftçilerimizin günün her saatinde kolay bir şekilde Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını yapabilmelerini sağlamak, evrak işleriyle zaman harcayan personellerimizin zamandan tasarruf ederek daha çok saha çalışmalarına yönelmelerini sağlamak amacıyla Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasını sağladı. Önceki yıllarda yaklaşık 2 gün süren Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları artık 5 dakikada tamamlanabiliyor. Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasıyla tarımda dijital dönüşüm sağlandı” dedi.

Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularının 31 Aralık 2022 tarihinde sona erdiğini ifade eden İl Müdürü Osman AKAR Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını yapan çiftçilerin ürün güncellemelerini 2023 yılı Şubat ayı içerisinde e-Devlet Kapısı üzerinden veya İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde yapılabileceğini belirtti.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir