http://www.sexzun.com
24 Nisan 2024 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu adayların amacı milletin derdine derman olmak değil

04 Mayıs 2018 Cuma, 16:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan restore edilen Mısır Çarşısı’nın açılışında konuştu. Erdoğan, “Bu ittifakların, bu adayların amaçları milletin dertlerine derman olmak değildir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Mısır Çarşısı’nın açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle;

Sevgili İstanbullular, Mısır çarşımızın kıymetli esnafları değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Mısır çarşımızın restorasyonunun ülkemize şehrimize esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul’un bu simge mekanı 354 yıldır şehir halkı yanında ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimize de hizmet veriyor. Çarşımız yapılan restorasyonla aslına uygun şekilde ve daha yüksek standartlarla hizmet verebilir hale getirilmiştir. Biraz önce de Tophane Nusretiye Camii’nde hem cuma namazını eda ettik. Hem de restorasyon açılışını gerçekleştirdik. Sultan II. Mahmud’un şehrimize yadigarı olan bu güzel eserin restorasyonunun da hayırlı olmasını diliyorum. Mısır çarşısı az önce de ifade edildi, Valide Safiye Sultan tarafından inşaatı başlatılan ancak tamamlanması Valide Hatice Turhan Sultan’a nasip olan gerçekten nadide bir eserdir.

“Mısır Çarşısı eskisinden daha cazip hale geldi”

Zaman içerisinde özellikle cumhuriyet döneminde müdahaleler sırasında pek çok orjinal özelliği tahrip edilen bu eser Vakıflar Genel müdürlüğümüz tarafından aslına uygun şekilde baştan sona elden geçirilmiştir. Yaklaşık 16 milyon liralık bir maliyetle tamamlanan restorasyon çalışmalarıyla Mısır çarşımız eskisinden daha güzel daha sağlam ve daha cazip bir görünüme kavuşmuştur. Bende buranın esnaflarındandım ama içeride olanlardan değil, buraya şarküteri ürünlerini satan esnaflardandım. Medeniyetimizin bu topraklara vurduğu mühürler olan tarihi eserlerimize sahip çıkmadan geleceğimize güvenle bakamayız. Her zaman söylediğim gibi biz köksüz bir millet değiliz. Orta Asya’dan Balkanlara, Kuzey Afrika’dan Kırım’a kadar coğrafyamızın neresine gidersek gidelim ecdadımızın ayak izleriyle, geride bıraktığı eserleri ile karşılaşıyoruz.

İşte hafta başında Özbekistan’daydık. Taşkent’teki resmi temaslarımızın ardından, Buhara’ya geçtik. 4 gün Özbekistan ve Güney Kore’deydik. Buhara’da ayak bastığımız her yerde atalarımızın kurduğu büyük medeniyetin gerçekten göz alıcı gerçekten gurur verici eserleriyle karşılaştık.

“Türk turizmi şahlanış dönemine giriyor”

Devam eden restorasyonlarımızın ardından bu bölgemizi çok daha cazip hale getirecek çok daha fazla ziyaretçi ağırlayabileceğiz. Türk turizmi, bir süredir maruz kaldığımız yoğun iç ve dış saldırılardan dolayı irtifa kaybetmişti. Geçtiğimiz yıl başlayan toparlanma, inşallah bu yıl 40 milyonluk rekor turist sayısıyla şahlanış dönemine giriyor.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir