http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: NATO KARARLI ADIM ATMALI, KINAMA CÜMBÜŞÜNE DÖNMEMELİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, RUSYA’NIN UKRAYNA’YA SALDIRISIYLA İLGİLİ, “SIRADAN BİR KINAMA CÜMBÜŞÜNE DÖNMEMELİ, NATO DAHA KARARLI BİR ADIM ATMALIYDI” DEDİ.

25 Şubat 2022 Cuma, 14:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar’daki Hazreti Ali Camii’nin çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

“Kınama cümbüşüne dönmemeli, NATO daha kararlı adım atmalı”

Erdoğan’ın gündeminde Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği saldırı vardı.

Konuşmasından öne çıkanlar:

Her şeyden önce yapılmamış bir toplantıdan ne gibi mesajlar çıkacağını söylemek doğru olmaz. Saat 17.00’de toplantımızı yapacağız. Bu toplantıda liderlerin kanaatlerini göreceğiz. Bizim bugüne kadar NATO’nun tavrı ile alakalı tavrımız biliyorsunuz çok net ve açıktı. Sıradan bir kınama cümbüşüne dönmemeli. Daha kararlı bir adım NATO’nun atması gerekirdi. Bu konu ile ilgili Genel Sekreter Stoltenberg ile yaptığımız görüşmeler var. NATO’nun tavrı konusunda belirlediğimiz tavrımızı onlara da iletmiştik. Bugünkü toplantıda da tüm liderlerin duruşunu görerek biz de kendilerine duruşumuzu açıklayacağız.

“Hava taşımacılığı güvenli değil, tahliyeler karadan yapılıyor”

(Ukrayna’daki Türklerin tahliyesi) Gerek Büyükelçiliğimiz, gerek Başkonsolosluklar her türlü adımı atmaya hazırlar. Hava taşımacılığı noktasında şu anda durum pek güvenli değil, onun için karadan güvenli bölgelerden taşıma işlemlerini yapıyorlar. Bu konuda da oradaki vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin büyükelçilik ve başkonsolosluğa müracaat ederek iletişimi kurmaları konusunda da açıklamalarımızı yaptık.

” AB ve Batıcı zihniyetler kararlı bir duruş sergilemediler”

Şu anda AB ve bunun yanında Batıcı bütün zihniyetler maalesef ciddi kararlı bir duruş sergilemediler. Hepsi Ukrayna’ya bol bol nasihat çekiyorlar. Bu nasihatle bir yere varmak mümkün değil. Yoksa bol bol nasihat çekmek, bol bol kınamak, böyle bir Karagöz-Hacivat cümbüşüne bu işi döndürmemek gerekir. Bugüne kadar bol bol nasihat çeken Batı şu anda halen bu nasihatlerine devam ediyor.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir