http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Murat Hazinedar Açıklaması

05 Ocak 2018 Cuma, 07:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Murat Hazinedar Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa ziyareti öncesi açıklama yapıyor

Konuşmasından satır başları:

Fransa görüşlerimizin ve tutumlarımızın büyük ölçüde örtüştüğü bir ülke. Karşılaştığımız krizler de ülkelerimiz arasında yakın bri dayanışmayı elzem kılıyor. Cumhurbaşkanı Macron’la pek çok konuda yakın temas halindeyiz. Bu ziyareti çok önemsiyorum ve bu ziyarette de çok geniş başlıklarda görüşmelerimiz olacak ve bu ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkilerden tutunuz, bölgesel tüm konuları ele alacağımız bir ziyaret olacak gerçekleşecek. İstişarelerimizi kendileri ile bundan sonraki süreçte de sürdüreceğiz. Bölgesel ve uluslararası barış anlamında da hayati önem taşıdığına inanıyorum.

Avrupa kıtası ve AB’nin içinden geçmekte olduğu süreci, Kıbrıs’a ilişkin son gelişmeleri de ele alabileceğimizi düşünüyorum. İkili ticaret ilişkilerimizi daha geliştirmenin yollarını değerlendireceğiz. Fransa’da 700 bin Türk kökenli insanımız yaşıyor. Bunların yarısı çifte vatandaş durumunda. Bu vatandaşlarımızla ilgili görüşmelerimiz de olacak.

Soru- cevap

Kabine revizyonu haberlerinin doğruluk payı yok.

Murat Hazinedar değerlendirmesi: Bu konu tamamiyle İçişleri Bakanlığı’nın bir sürekli olarak müfettişleri ile yaptığı kontrollerdir. Zaman zaman özel mülkiye müfettişleri çıkarmak suretiyle yapılan kontroller vardır. Bunlar sürekli belediyelerde çalışan mülkiye müfettişlerinin verdiği bilgiler dahilinde olabileceği gibi, özel mülkiye müfettişleri ile istihbarat üzere atılan adımlardır. Bu belediye başkanlığı yapanlar için bilinen şeylerdir. Benim belediye başkanlığım döneminde oda tahsis ettiğimiz mülkiye müfettişimiz vardı. Bundan bihaber olanlar çıkıyor konuşuyor. Asıl önemli olan şu anda bu tür açığa alma kararını İçişleri Bakanlığı veriyorsa burada demek ki bir su kaçağı var. Ataşehir’de ne olduysa burada da bu. Bize gelen bilgiler çok daha farklı fakat işadamlarımız, vatandaşlarımız, kendilerinden rüşvet talebinde bulunulduğu zaman yüzleşmeye var mısın dediğimizde birçoğu kaçıyor. Hem şikayet ediyorsun, hem de suç üstü dediğimiz zaman da bundan kaçarsanız biz o zaman burada görevi suiistimal edenleri nasıl ortaya çıkaracağız.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir