http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ULUSALA STAJ MÜJDESİ

Gündemine Ulusala staj programını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan stajyerlere önemli bir müjde verdi.

18 Ekim 2022 Salı, 15:02

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “e-İnsan Programı”nda açıklamalarda bulundu.

Ulusala Staj Programının 2023 yılı başvurularınıN bugün itibariyle başladığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,” Yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30’una tekabül eden rakamı, 2023’ten itibaren asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz. İlave olarak staj sonrası öğrencilerimizin yarı zamanlı çalışmaya devam edebilmelerini temin amacıyla geliştirdiğimiz yetenek yönetim modelini de yaygınlaştırıyoruz. Hem kamu hem özel sektör tarafının uzun zamandır beklediğini bildiğimiz Türkiye’nin insan kaynakları envanterinin hazırlıklarını tamamladık.” dedi.

Kamu ve özel sektörün insan kaynağını sağlamak için çalışmalara başladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Bir sonraki adım olarak kamu ve özel sektörün gelecekte ihtiyaç duyacağı beceri ve yetkinlikteki insan kaynağını belirlenmesi amacıyla 2023-2027 stratejik insan kaynağı planlamasının çalışmalarına başladık. Amacımız, Türkiye’nin 2053’e kadar ihtiyaç duyacağı insan kaynağını yetiştirmemizin önünü açacak kapsamlı bir planlamayı tüm tarafların katılımıyla gerçekleştirmektir. “ ifade etti.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir