http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

Doğalgaz patlaması bu hale getirdi !

23 Nisan 2018 Pazartesi, 09:24
Doğalgaz patlaması bu hale getirdi !

Kastamonu’da doğalgaz patlaması sonucu çıktığı tahmin edilen yangın sonrasında 7 ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Hisarardı Mahallesi Kerpiçli Sokak üzerinde iddialara göre sahibi henüz öğrenilemeyen evde, ev sakinlerinin olduğu esnada doğalgaz patlaması sonucunda yangın başladı. Olay sırasında evde bulunan ev sakinleri mahallelinin yardımları ile evden çıkarıldı. Ahşap kargir binada başlayan yangın sonrası alevler, bir anda tüm evi sardı. Yangının çıktığı binanın etrafında bulunan diğer evlere ve bir konağa da sıçradı. İhbar sonrasında yangın mahalline Kastamonu Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti.

Ayrıca yangın sonrasında bölgeye çok sayıda polis ekibi ile ambulans sevk edildi. Olay yerine çağrılan doğalgaz firmasıyla elektrik firması, hem doğalgazı hem de elektrik akımlarını kesti.

ÇEVRE İLÇELERDEN YARDIM İSTENDİ

Yangında itfaiye ekiplerinin yetersiz kalması sonucu çevre ilçelerden yardım istendi. Ayrıca yangın yerine orman arazözleri ile İl Özel İdaresine ait su tankeri yangına müdahale etti. 40’a yakın itfaiye aracı, orman arazözü ve su tankerlerinin müdahale ettiği yangın, 3 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin yangın yerinde soğutma çalışmaları halen devam ediyor.

İtfaiye ekiplerinin çalışmasını inceleyen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ekiplerden bilgi aldı. Başkan Babaş, ahşap binaların olduğu Kerpiçli Sokakta gece saat 24.00 sıralarında yangın ihbarı geldiğini belirterek, “İtfaiye ekipleri, olay yerine geldiğinde ciddi bir yangınla karşılaştı. Şuanda halen itfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Evlerdeki doğalgazlardan da yangın bir hayli etkilenmiş. Ama itfaiye ekiplerimiz, orman arazözlerimiz ile birlikte özel idare yangına müdahale ediyor. Kısa zamanda yangın kontrol altına alınacak. Can kaybı olmadıktan sonra vatandaşlarımızın yaraları sarılacak” dedi.

Öte yandan bazı vatandaşlar, yanan evlerini izlerken sinir krizleri geçirdi. Duman etkilenen bazı vatandaşlarda, olay yerinde bulunan sağlık ekiplerince müdahale edildi. Ayrıca yangın esnasında zaman zaman patlamaların yaşanması paniğe neden oldu.

(İHA)

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir