http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

Doğunun Kalbi Erzurum Kitap Fuarında Atacak

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN DOĞU ANADOLU ERZURUM KİTAP FUARI’NIN BASIN LANSMANI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

07 Mayıs 2018 Pazartesi, 14:40

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı’nın basın lansmanı gerçekleştirildi.

Toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç ve Zafer Aynalı ile gazeteciler katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Mehmet Sekmen, “Medeniyetimiz, tarih boyunca, ruhu olan şehirler inşa etmiş; bu şehirlerden de dünyaya istikamet çizen nice ilim ve irfan sahibi insanlar yetiştirmiştir. Bir bilgi ve kültür şehri olan Erzurum, bünyesinde barındırdığı güzelliklerle Anadolu’nun en özel şehirleri arasında yer almaktadır” dedi.

“Erzurum, tarihi süreçteki konumu ve birikimi dikkate alındığında kendisinden güç alınabilecek kıymetli bir kültür mirasına sahiptir. Bizler, bu köklü mirası gelecek nesillere taşımak adına okuyan, düşünce sahibi olan, memleket meselelerine kafa yoran, bilgili ve kültürlü bir nesil yetiştirmenin gayesindeyiz” diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlimizde ‘Eğitim en büyük önceliğimizdir’ diyerek şehrimizin eğitim ve kültür hayatına yönelik önemli projeleri hayata geçirdik. 4 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz bu projelerden biri olan Kitap Fuarı, bu yıl yenilenen yeni konseptiyle kapılarını kitapseverlere açacak. Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı, 8-13 Mayıs tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Doğu Anadolu’da ilk kez gerçekleştirilen Kitap Fuarı’na ev sahipliği yapacak olan Erzurum, altı gün süresince Türkiye’nin önde gelen yayınevleri ve yazarlarını ağırlayacak. Kitap fuarı kapsamında söyleşi, panel, şiir dinletisi, imza günleri, atölye çalışmaları ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 40 programda 200 yazar okuyucuyla buluşacak. Aralarında Ercan Kesal, Ayla Kutlu, Canan Tan, Ahmet Şimşirgil, Tarık Tufan, Mine Söğüt, Atilla Dorsay, Uğur Koşar, İsmail Saymaz, Nil Sakman, Şükrü Erbaş, Kemal Hamamcıoğlu, Füsun Çetinel, Yavuz Bahadıroğlu, Beyza Akyüz, Tolga Gümüşay, Nurullah Genç, Ercan Karakaş, Burcu Bahar ve Bahadır Yenişehirlioğlu’nun bulunduğu çok sayıda yazar ve şair hayranlarıyla bir araya gelecek. Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı’nda özellikle hafta içi günlerde farklı yaş gruplarına yönelik okuma ve yazarlarla söyleşilerin yanı sıra atölye çalışmaları da yapılacak. Bu kapsamda 9 Mayıs Çarşamba günü Tolga Gümüşay, Burcu Bahar ve Beyza Akyüz; 11 Mayıs Cuma günü Füsun Çetinel söyleşilerde yer alacak. Genç okurlar ise genç kuşak yazarlar Zeynep Sey, Koray Yersüren ve Emre Gül ile 11 Mayıs 2018 Cuma günü düzenlenecek söyleşide buluşacaklar.”

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir