http://www.sexzun.com
26 Şubat 2024 Pazartesi

Ekonomide yeni reform paketi açıklandı

10 Nisan 2019 Çarşamba, 12:55

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı kapsamında “Yapısal Dönüşüm Adımları” paketini açıkladı.

İstanbul Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Albayrak, büyük ve güçlü Türkiye ekonomisinin altyapısı için önem verdikleri reform adımlarının ilanı için bir arada olduklarını dile getirdi.

Ekonomide atılması gereken yapısal adımlar ya da reformların nasıl olacağı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Albayrak, “Bugün birçok ekonomist, akademisyenin, birçok uzmanın farklı farklı önermeler ortaya koyduğuna şahitlik ediyoruz. Binlerce maddelik eylem planlarından başlayarak çok geniş yelpazede öneri ve tavsiyelere şahit oluyoruz. Biz bu paketle bugün ekonomimizin karşılaştığı en temel sorunlara yeterli çözüm sağlayacağını düşündüğümüz düzenleme ve adımların ilk aşamasını ele aldık. Yeni ekonomi programında ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmak için sadece 2019 yılında hayata geçirmeyi taahhüt ettiğimiz düzenleme ve adımları sizlerle paylaşacağız.” dedi.

Albayrak, “2020 yılında, yani yeni ekonomik programının ikinci yılında yine o yılı ilgilendiren, yani önümüzdeki yıl gerçekleştirmeyi planladığımız reformları seneye buluşup o adımları atacağımız programın tanıtımını seneye yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Güçlü bir iradeye ve uzun bir zamana sahibiz”

Bu adımları hayata geçirecek güçlü bir iradeye ve zamana sahip olduklarını dile getiren Albayrak, “Ayrıca 2018 yılında ortaya koyduğumuz bütçe disiplinimiz, türbülans döneminde tüm şartlara rağmen sağladığımız başarılı dengelenme süreci ve AK Parti iktidarlarının 17 yıllık başarılı performansı bu adımları hayata geçireceğimizin en güçlü teminatı durumundadır.” diye konuştu.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir