http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

Erdem Gül ve Can Dündar yeniden yargılanıyor

07 Mayıs 2018 Pazartesi, 14:38

Eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün, MİT tırları davasında haklarında verilen hapis cezası kararlarının, Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden yargılanmasına başlandı.

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara gazetede yer verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtayca bozulan, eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün yeniden yargılanmasına başlandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Erdem Gül katıldı. Can Dündar’ın avukatlarının yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları da duruşmada yer aldı.

DURUŞMANIN KAPALI YAPILMASINA HÜKMEDİLDİ

Duruşmanın kapalı yapılması konusuyla ilgili görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yeşilkaya, davanın devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerine ilişkin olduğu gerekçesiyle duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Kapalılık talebiyle ilgili beyanı sorulan sanık avukatları ise herhangi bir kamu yararı söz konusu olmadığını öne sürerek, duruşmanın açık yapılmasını istedi. Duruşmaların kapalı yapılmasına hükmeden mahkeme heyeti, sanık Erdem Gül hakkındaki davanın bu dosyadan ayrılmasına ve başka bir esasa kaydedilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

(İHA)

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir