http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

Ergüney; “Yerli Otomobil Fabrikası Erzurum’a yapılsın”

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BAŞKANI ZAFER ERGÜNEY, ÜRETİMİ İÇİN İMZASI ATILAN YERLİ OTOMOBİLİN ERZURUM’DA ÜRETİLMESİ TALEBİNİ YENİLEDİ. ERGÜNEY, “BU YATIRIM SANAYİYE DOYMUŞ BÖLGELERDE DEĞİL ERZURUM’DA YAPILMALIDIR” DEDİ.

08 Kasım 2017 Çarşamba, 12:37
Ergüney; “Yerli Otomobil Fabrikası Erzurum’a yapılsın”

Organize Sanayi bölgesi başkanı Zafer Ergüney, üretimi için imzası atılan yerli otomobilin Erzurum’da üretilmesi talebini yeniledi. Ergüney, “Bu yatırım sanayiye doymuş bölgelerde değil Erzurum’da yapılmalıdır” dedi.

Ergüney’in açıklaması şöyle; “Cumhurbaşkanımızın teşvik ve desteği sonucu Türkiye de yerli otomobil üretimi için beş firma konsorsiyum oluşturmuştur ve otomobil üretmeye karar vermişlerdir.

2015 OSBÜK’ün Erzurum da duayen sanayicileriyle yapılan toplantısında konuyu gündeme taşımış ve otomobil fabrikasının Erzurum da yapılmasını talep etmiştik.

O dönemde düşünülen şimdi yapımına karar verilen otomobil fabrikasının Erzurum da yapılması için özellikle Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığında bir kampanya başlatılmalı ve bir lobi faaliyeti oluşturulmalıdır.

Bugün sanayiye doymuş Türkiye’nin en gelişmiş bölgesi olan Marmara Bölgesi (Bursa-Sakarya-Kocaeli) bu fabrikanın kendi şehirlerinde yapılmasına talipler.

Bölgemizde bu güne kadar 14’e yakın teşvik yasaları çıkarılmasına rağmen istenilen netice alınamamıştır. Erzurum bölgenin merkezinde çevresiyle birlikte yaklaşık 4 milyon nüfusa hitap eden bir ilimizdir. Şehrimizde yapılacak olan fabrika sadece Erzurum’un değil bölgenin kalkınmasını sağlayacaktır. Yapılacak fabrikanın yaklaşık binin üzerinde yan sanayisi mevcuttur. Bakü-Tiflis-Kars tren yolunun tamamlanması, Ovit tünelinin bitmesi Erzurum’un kara-hava-deniz ve tren yollarının tamamından faydalanmasını sağlamıştır. Üretilecek otomobilin yurt dışı pazarının Avrupa’dan çok Asya kıtası olacağından Erzurum bu konuda daha da avantajlıdır.

Türkiye için bu otomobil fabrikası bir dönüm noktası olduğu gibi bölgemizde kurulduğu taktirde bölgemizin miladı olacaktır.

Bu sebeple bölgemizde ki STK’ların bu hassasiyetle bir araya gelmeleri bu konudaki yetkilileri harekete geçirmeleri tarihi bir fırsattır.”

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir