http://www.sexzun.com
24 Şubat 2024 Cumartesi

Erzurum, Dünya Okullar Kış Spor Oyunlarına Ev Sahipliği Yapacak

DÜNYA OKULLAR KIŞ SPOR OYUNLARI (WINTER GYMNASIADE) 11-19 ŞUBAT 2023 TARİHLERİ ARASINDA ERZURUM’DA YAPILACAK. ORGANİZASYON HAZIRLIKLARI KAPSAMINDA 8 KIŞ SPOR DALININ ULUSLARARASI FEDERASYON YETKİLİLERİ VE ULUSLARARASI KAYAK SPORLARI KOMİTE BAŞKANLARI ERZURUM’A GELEREK İNCELEMELERDE BULUNDU.

10 Kasım 2022 Perşembe, 12:01

Dünya Okullar Kış Spor Oyunları (WINTER GYMNASIADE), 11-19 Şubat 2023 tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak. Organizasyon hazırlıkları kapsamında 8 kış spor dalının Uluslararası federasyon yetkilileri ve Uluslararası Kayak Sporları Komite Başkanları, Erzurum’a gelerek incelemelerde bulundu.

Dünya Okullar Kış Spor Oyunları kapsamında Alp Disiplini, Kuzey Disiplini, Snowboard, Buz Hokeyi, Buz Pateni, Curling, Kayaklı Orientering ve Biatlon spor dallarında müsabakalar yapılacak. Uluslararası Teknik Komite Başkanları ve Okul Sporları Federasyonu’nun koordinesinde Türkiye’nin kayak, oryantiring, buz hokeyi, curling ve buz pateni federasyon temsilcileri yarış yerlerinde incelemelerde bulunurken, Konaklı, Kandilli ve Palandöken pistleri bu anlamda görücüye çıktı. Buralarda bulunan kayak spor tesisleri, tek tek yetkililerce incelenirken, yapılacaklar belirleniyor, notlar alınıyor.

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Spor Direktörü Josip Kosutic, WINTER GYMNASIADE yarışmalarının Erzurum’da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kosutic, Türkiye’nin en önemli kayak merkezleri arasında yer alan Erzurum-Palandöken’in önceki yıllarda da önemli uluslararası yarışmalara ev sahipliği yaptığını belirterek, “Erzurum’da çok deneyimli, tecrübeli bir ekibi karşımızda bulduk. Bu durum işlerimiz daha da kolaylaştıracak” dedi.

Öte yandan oyunlara çeşitli ülkelerden yaklaşık 2 bin sporcunun katılması bekleniyor.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir