http://www.sexzun.com
29 Şubat 2024 Perşembe

ERZURUM KONGRESİNİN 103’ÜNCÜ YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER VE TÖRENLERLE KUTLANDI

ERZURUM KONGRESİNİN 103’NCÜ YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER VE TÖRENLE KUTLANDI.

23 Temmuz 2022 Cumartesi, 14:05

Erzurum Kongresi’nin 103’üncü yılı çeşitli etkinlikler ve törenle kutlandı.

Tören, Erzurum Havuzbaşında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. 9’ncu Kolordu Komutanı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Erzurum Valisi tarafından büste çelenk sunumu yapıldı. Daha sonrasında Cumhuriyet Caddesinden başlayan kortej yürüyüşü Erzurum Kongre Binası önünde son buldu. Protokolü, kongre delegelerini canlandıran tiyatro ekibi ve halk oyunları oynayan bar ekibi karşıladı. Erzurum kongresinde alınan kararlarla ‘Vatan bölünmez bir bütündür’ anlayışını canlandıran tiyatro ekibi büyük ilgi ile izlendi. Daha sonrasında ise mehteran takımının yaptığı gösterilerin ardından tören son buldu.

Kongre binasında gerçekleştirilen törende konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, 103 yıl önce Erzurum kongresinde alınan kararların milletimizin kurtuluşu olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatanımızın kurtuluşa erdiğini belirtti.

Daha sonra konuşma kürsüsünde konuşmalarına devam eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Kongrenin 103’ncü yılını tıpkı o günkü hislerle kutladığını belirterek, emperyalist güçlerle olan savaşın hala devam ettiğini ve 103 yıl önce vatan ve millet olarak nasıl mücadele edildiyse bugünde mücadele verildiğini söyledi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir