http://www.sexzun.com
25 Nisan 2024 Perşembe

ERZURUM’DA 5,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

ERZURUM’UN KÖPRÜKÖY İLÇESİNDE 5,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ.

19 Kasım 2021 Cuma, 15:52

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Erzurum’un Köprüköy ilçesinde saat 15.40’da 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Kentte 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 2,2 büyüklüğünde 7 artçı sarsıntı kaydedildi.

ERZURUM VALİSİ OKAY MEMİŞ, “BİRKAÇ KÖYDEN YIKIMA İLİŞKİN İHBAR GELDİ. CAN KAYBI YOK.” DEDİ.

Vali Memiş, açıklamasında şunları kaydetti;

Panik yapılmamasını önemle istirham ediyorum. Vatandaşlarımız güvende olduklarını kendileri değerlendirebilirler. Şu ana kadar vatandaşlarımızdan bize bir talep olmadı.  Konuyu takip ediyoruz, şu an çok yeni durum. İlçenin kaymakamı, AFAD il müdürümüz hareket halinde. İhbar aldığımız bir kaç köy var. O köylere jandarmamız oluşmak üzere. Bazı köylerden yıkım olduğuna dair ihbar geliyor. Fakat can kaybına ilişkin bize gelen bir bilgi yok.

Köprüköy, bizim küçük ölçekli ilçelerimizden. Köylerde olduğu için köylerde nüfusumuz çok az değildir. Ancak nüfusun çok önemi yok bir tek vatandaşımızın bile sağlığı bizim için çok önemli.

Vali Memiş: Topçu mahallesi’nde enkaz altında kalan 2 kişi sağ kurtarıldı.

“KURUMLARIMIZ YARALARI SARMAK ÜZERE İLK ANDAN İTİBAREN BÖLGEDE”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“Erzurum’da meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımız yaraları sarmak üzere ilk andan itibaren bölgede. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmaması sevindirici. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun.”

BAKAN KURUM: İL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİMİZİ BÖLGEYE SEVK ETTİK

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin ardından sosyal medya adresinden paylaşımda bulundu.

Bakan Kurum, “Merkez üssü Erzurum’un Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi gerekli incelemeleri başlatmaları için bölgeye sevk ettik. Erzurum’umuza ve ülkemize geçmiş olsun.” ifadelerine yer verdi.

İKİ MAHALLEDEN HASAR İHBARLARI GELDİ

Deprem sonrası AFAD İl Müdürlüğü ekipleri de bölgeye hareket etti. AFAD Köprüköy’e bağlı Alaca ve Doğatepe mahallelerinde hasar olduğu ihbarı alındı. Ekiplerin iki mahalleye de ulaşmaya çalıştığı bilgisi paylaşıldı.

HINIS KARA YOLU BİR SÜRE ULAŞIMA KAPANDI

Deprem nedeniyle Hınıs Kara yolunda heyelan meydana geldi. Yamaçtan yola düşen kaya ve toprak nedeniyle trafiğe kapanan yol, ekiplerin çalışmaları sonucu yeniden ulaşıma açıldı.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir