http://www.sexzun.com
26 Şubat 2024 Pazartesi

Erzurumlu İş İnsanı Fatih Arik Başarmanın Kitabını Yazdı…

18 Ocak 2023 Çarşamba, 17:18

Erzurumlu iş insanı Fatih Arik, herkesin merak ettiği ve çok konuşulacak olan “Bir koltukla Zengin Olunur mu?” adlı kitabını çıkarttı. Erzurum’da ahşap Adam olarak tanınan Arik, çıkarttığı kitabında insanları başarıya sadece mesleklerin değil hedef ve amaçları olan, yaptığı işleri önemseyen ve seven insanların başarıya daha kolay ulaştığını vurguladı.

Günümüzde kulağa çok hoş gelen kelimelerin başın- da belki de “zenginlik” gelir. “Peki, nasıl zengin olunur? Zengin olmak için neler yapmak gerekir?” gibi birçok soru sorulabilir ve bu sorulara farklı cevaplar da bulunabilir.

Günlük hayat içerisinde bireyler kendi aralarında zen- gin olan insanlar için “O, şu işi -mesleği- yapıyor, ondan zengin oldu.” diye konuşurlar. Gerçekten zengin olmak için belli başlı bazı meslekleri mi yapmak gerekiyor? Ya da mesleklerinde başarılı olan insanlar, sadece mesleklerinden dolayı mı başarılı oluyor?

İNSANLARI BAŞARIYA MESLEKLER DEĞİL “HEDEFLER VE AMAÇLAR” ULAŞTIRIR

Bence yaptığı işte başarılı olup zengin olan insanlar, sa- dece yaptıkları iş veya meslekleri nedeniyle başarılı veya zengin olmamışlardır. Hedefleri ve amaçları olan, yaptığı işleri önemseyen ve seven insanlar, hangi işi veya mesleği yaparsa yapsın her daim başarılı olurlar.
Herhangi bir iş alanı veya meslek doğru tercih edilse de doğru kişiler o işi veya mesleği icra etmiyorsa orada bir başarı ve zenginlik söz konusu olmayacaktır. Zenginliğin kökeninde zengin bir kişilik yatar. Bu zen- gin kişiliğin kaynağında ise eğitim, kişilik, azim, mücadele, zorluklarla baş etme becerisi, zamanın ruhunu doğru oku- mak vardır. Dolayısıyla günümüzde birçok sektörde başa- rılı olan insanlar, sadece bir sektörde başarılı oldukları için başarılı değildirler. Aslında bu kişiler, başarının ve zengin- liğin ne olduğunu bildikleri için zirvededirler.

Başarılı ve zengin bir kişiliğe sahip olan bir insanın, in- şaat sektöründe başarılıysa otomotiv sektörüne girdiğinde de başarılı olacağına inanıyorum. Eğer başarı, sadece bir alanda olsaydı, birçok şirketi çatısı altında barındıran hol- dingler de olmazdı.
Gelin, çocukluktan beri içinde olduğum ve kendimi zen- gin hissettiğim mobilya sektöründen yola çıkarak zengin- liğin kaynağına birlikte ulaşalım! Ne dersiniz? Cevabınız “evet” ise o zaman mobilyanın tarihinden başlayarak zen- ginliğin kaynağına doğru yol alalım.

Yazar Hakkında:
Fatih Arik Kimdir?
Memur bir babanın oğlu olarak 1980 yılında, Erzurum merkezde doğmuş, babasının tayini nedeniyle üç yaşında, ailesiyle birlikte İstanbul’un Tuzla ilçesine taşınmıştır. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra yine Tuzla’da lise son sınıfa devam ederken bir yıl sözleşmeli memur olarak çalışmıştır. Evlidir; 3 kız, 1 erkek çocuk babasıdır. Süleyman Demirel Üniversitesi Pazarlama ve Anadolu Üniversitesi İktisat bölümlerinde yüksek tahsil yapan yazarımız, bu eğitimlerini -iş hayatına dönme zorunluluğundan- yarıda bırakmıştır. Mobilya sektörüyle çocukluk yıllarında tanışan Fatih Arik, 1997 yılından itibaren; İpek Mobilya, İstikbal Mobilya ve Alibey Müesseselerinde yönetici olarak çalışmıştır. Kurucu ortağı olduğu Luxev Mobilya’da, 18 yıldır üst düzey yönetici olarak görevini sürdürmektedir. Ayrıca Türkiye ve yurt dışındaki mobilya mağazalarıyla ortak bir şekilde çalışacak olan ve yazarın kendi adını taşıyan bir tasarım uygulaması geliştirmiştir.

Yorum

  1. Harun guler

    Ocak 18, 2023 at 8:22 pm

    Allah senin gibi güzel insanların hem bu dünyada hem ahirette bahtını açık etsin saygılar fatih bey

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir