http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

ESOB YÖNETİMİ VE YILIN AHİSİNDEN VALİ MEMİŞ’E ZİYARET

ERZURUM VALİSİ OKAY MEMİŞ, KENTTE 50 YILI AŞKIN SÜREDİR ELEKTRİK USTALIĞI YAPAN FERİT AYDEMİR’İ MAKAMINDA KABUL ETTİ

13 Eylül 2022 Salı, 13:33

Erzurum Valisi Okay Memiş, kentte 50 yılı aşkın süredir elektrik ustalığı yapan Ferit Aydemir’i makamında kabul etti. Yılın ahisi seçilen Aydemir’i tebrik eden Vali Memiş, “Ekmeğini helal yönden kazanan bütün kardeşlerimizin emrindeyiz.” dedi.

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve yılın ahisi Aydemir ile birlikte Vali Memiş’i makamında ziyaret etti. Vali Memiş’e esnafa vermiş olduğu desteklerden ötürü teşekkür eden Fırat, ahilik geleneğini gelecek kuşaklara aktarmak için tüm gayretleri ile çalıştıklarını ifade etti.

Vali Memiş, heyeti ve yılın ahisi Aydemi’i makamında ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Memiş, “Erzurum kadim bir şehir. Erzurum ahilik, esnaflık kültürü olan bir şehirdir. Bin yıllık Türk İslam medeniyetinin merkezinde yaşıyoruz. Burası neredeyse 500 yıl boyunca çok önemli bir ticaret merkezi olmuştur. Tarihi İpekyolu üzerinde bir şehir dolayısıyla tüccar, ticaret, esnaf erbabını bilen bir şehirdir.” diye konuştu.

“Esnafımızı yalnız bırakmamaya gayret ettik”

Pandemi sürecinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir takım sıkıntıların yaşandığını aktaran Memiş, şunları söyledi:

“Bildiğiniz üzere çok ciddi bir pandemi süreci yaşadık, bu süreçte kapanan esnaflarımız oldu, açık olan ve fedakârca çalışan arkadaşlarımız oldu. Süreci, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hep beraberce yönettik. Devlet bu süreçte epeyce bir katkıda bulundu. Eksiğimiz oldu, ama bu süreçte esnafımızı yalnız bırakmamaya gayret ettik. Ekmeğini helal yönden kazanan, haksızlık etmeyen, harama bulaşmayan, çoluğuna çocuğuna ekmek götüren bütün kardeşlerimizin emrindeyiz. Bütün esnaf odalarımıza çok teşekkür ediyor, Ahilik Haftalarını kutluyorum.”

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir