http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

EYT’de düğüm çözüldü… 2 Milyon 250 Bin EYT’li Emekli Olacak

EYT düzenlemesinde tünelin sonu görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen müjdeyi verdi. 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağını açıkladı.

28 Aralık 2022 Çarşamba, 21:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen EYT düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözme yoluna gittiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan,”  Sistemi tartışmadan arındıracağımıza inanıyorum. Her konuda olduğu gibi bu düzenlemeyi de milletimiz için yapıyoruz. Tekrar hatırlayacak olursak, emekli olmak için prim günü, sigortalılık süresini ve yaşı tamamlamak gerekiyor. Yaptığımız düzenlemeyle ilk iki şartı baz alıyoruz. EYT’de herhangi bir yaş sınırı istenmeyecektir.” sözleriyle EYT problemini sona erdirdiklerini açıkladı.

Her yıl 1 milyon kişinin istihdamını sağladıklarını ve bu dengeyi koruduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,”2 milyon 250 bin vatandaşımız da emekliliğe kavuşuyor.”  sözüyle EYT çözüme kavuşanların sayısını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Yeni düzenleme ile sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmaları da yaptık. Hemen emekli olmak istemeyenler için ayrı bir düzenleme hazırlıyoruz.İşveren için kredi desteği yapılacak. Her vatandaşımızın emeğine ihtiyacımız var. Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için düzenleme getiriyoruz. Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı düşünmeyenler için farklı bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz.” sözleriyle borçlanmak konusuna da değindi ve hayrılı olsun dileklerini iletti.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir