http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Göz altı torbaları yaşlı gösteriyor

DR. EMRAH ÇİNİK

12 Aralık 2017 Salı, 11:15
Göz altı torbaları yaşlı gösteriyor

Dr. Emrah Çinik, göz altı torbalarının gerçekte olduğundan daha yorgun ve yaşlı görünmeye neden olduğunu söyledi.

Çinik Estetik Merkezinden Dr. Emrah Çinik, “Piyasadaki tüm pahalı göz kremlerini denemekten ve başarısız olmaktan sıkıldınız mı? Tuz, daha fazla uyku, çay poşeti kullanma ve soğuk kaşık uygulama gibi hiçbir sonuç vermeyen eski çareleri uygulamaktan sıkıldınız mı? Aslında göz altı torbaları günümüzde hem kadınları hem de erkeklerin büyük bir problemi haline gelmiştir. Bazı insanlar ne kadar uyusalar da beslenmelerine dikkat etseler de veya yaşam şekillerini iyileştirseler de bu soruna çözüm bulamamaktadır” dedi.

Piyasada, kırışıklıkları azaltma ve göz torbalarını ve koyu göz çevrelerini geçirme sözü veren çeşitli göz kremi ürünlerinin olduğunu ifade eden Dr. Çinik, “Ama bunlar sadece bir noktaya kadar etkili olmaktadır. Göz altı torbaları cildin uzun süreli olarak yaşlanma nedeniyle yer çekimine maruz kalmasıyla oluşur” diye konuştu.

Dr. Emrah Çinik, bazı diğer faktörler de göz torbası oluşumunu etkileyebildiğini belirterek bu faktörleri şöyle sıraladı:

“Uykusuzluk, Genler, Alerjiler, Stres, Ciltte kolojen azalması.”

3 tür göz altı torbasının olduğunu kaydeden Dr. Çinik, “Tür 1: Göz altında yağ birikmesiyle oluşan hafif göz torbaları, Belirli değil, Sadece dikkatli bakıldığında görülebilir. Tür 2: Gözlerin altında yarım daire şeklinde yağ toplanmasıyla oluşan göz torbaları, Karşıdan bakılınca görülür. Tür 3: Gözlerin altında yarım daire şeklinde çok fazla yağ toplanmasıyla oluşan göz torbaları, oldukça belirgin Gözler şiş ve yorgun görünür” ifadelerini kullandı.

Geçmişte göz altındaki fazla derinin ve yağın alınması için hastaların bıçak altına yatmak zorunda olduğunu vurgulayan Dr. Çinik, “Kesim içeren bu işlem yara kalma riskini içeren dikiş atılması ve dikişlerin alınması sürecini de barındırıyordu. Şimdi göz torbalarının alınmasında devrim niteliğinde bir yöntem istenmeyen göz altı torbalarının ve kırışıklıkların bıçak altına yatmadan azaltılmasına imkan tanımaktadır. Kendinize güveniniz kaybolmasın Ameliyatsız olarak göz altı torbalarınızdan kurtulun” açıklamalarında bulundu.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir