http://www.sexzun.com
26 Şubat 2024 Pazartesi

İBRAHİM KALIN AÇIKLADI: DONANMA KOMUTANI İSTİFA ETTİ

17 Ağustos 2017 Perşembe, 11:31
İBRAHİM KALIN AÇIKLADI: DONANMA KOMUTANI İSTİFA ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kalın’ın açıklamasından satır başları;

Sayın Cumhurbaşkanımızın 21 Ağustos’ta Ürdün’e ziyareti olacaktır. Suriye, Irak, Filistin meseleleri ele alınacak.

Burada Avrupa Birliği’ne de görevler düşmektedir. Son dönemde yeni fasılların açılması veya Gümrük Birliği’nin güncellenmesine ilişkin bu mesaj Avrupa’daki popülist hareketlerle irtibatlı. Avrupa Birliği kurumlarına da önemli görevler düşmektedir.

TERÖRLE MÜCADELE

Güvenlik güçlerimiz büyük fedakarlıkla, özveriyle bu mücadeleyi yoğun bir şekilde devam ettirmektedirler. Sınır güvenliği için tedbirleri almayı sürdüreceğiz. Terörle mücadele bir ülkenin tek başına yapabileceği bir mücadele değil. Ülkeler arasında işbirliği, istihbarat paylaşımı gibi konular önemlidir. Bugün sizin gözardı ettiğiniz terör örgütleri yarın gelip sizi çok rahatlıkla vurabilir.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Ekonomide son dönemde güzel haberler gelmeye devam ediyor. Bütçenin fazla gelmesini olumlu karşılıyoruz. Mayıs ayında istihdam edilenlerin sayısında 1.8 milyonluk bir artış sağlandı. 2 milyon hedefine de çok yaklaşıldığını göstermektedir. Özellikle içinde bulunduğumuz şu dönemde de turizm sektöründe de bir patlama var adeta. Hizmet sektörümüzün de bu sene çok verimli bir dönem geçirdiğini ifade edebiliriz.

“TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI” İFADESİ

Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesinin kullanıldığını ifade etmiştim. Türkiye Reisicumhuru ifadesi Mustafa Kemal Atatürk ve İnönü tarafından da geçmişte kullanılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti bu ülkenin yönetim biçimidir.

VEYSEL KÖSELE’NİN İSTİFASI

(Donanma Komutanı istifa etti mi?) Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele kendi istek ve arzusu ile istifasını vermiş ve bu istifa dilekçesi işleme konulmuştur. Genelkurmay Başkanlığımızdan aldığım bilgi ile teyit etmek istedim.

İRANLI KOMUTANIN ZİYARETİ

Operasyonel düzeyde benim burada bir detay vermem doğru olmaz. Türkiye sınır bölgelerinde kendine yönelik bir tehdit olduğunda gerekli tedbirleri alır. Bunun birçok örneğini yakın dönemde de gördük. Fırat Kalkanı Harekatı’nda olduğu gibi, PKK’ya ve DEAŞ terör örgütüne olduğu gibi. Tedbirler alınmaya devam eder.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir