http://www.sexzun.com
25 Nisan 2024 Perşembe

İstiklal’de Bombalı Saldırı

İstanbul İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi. Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, patlama sonucu şuana kadar 6 kişinin öldüğünü 2’si ağır 81 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaralıların tedavisine devam ediliyor.

13 Kasım 2022 Pazar, 17:30

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.

Patlamanın ardından polis ekipleri İstiklal Caddesi’ni boşaltılırken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.” bilgisini verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi’nde henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen ve yaralıların olduğu patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık, soruşturma kapsamında 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

Ayrıca, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından, patlamayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya ilişkin,ilk belirlemelere göre olayın terörle bağlantılığı olduğunu, incelemeden sonra nihai kararın verileceğini açıkladı. Erdoğan, “Bu kalleş saldırının failleri ve arkasındaki mahfiller ortaya çıkarılacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Milletimizin başı sağolsun. Şu an itibarıyla kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlması sonucu bir terör eylemi olduğu görülüyor. 4’ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybetmiş bulunuyoruz. 2’si ağır olmak üzere 81 yaralımız var.”

Oktay ayrıca,” Biz kararlıyız. Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır. Bu olayı çok yakında çözeceğiz. Bu tetikçilerin arkasında kim varsa hesabı sorulacaktır.” dedi.

Ayrıntıları aktarmaya devam edeceğiz…

 

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir