http://www.sexzun.com
25 Nisan 2024 Perşembe

KESİŞME; İYİ Kİ VARSIN EREN VİZYONDA

TERÖRSİTLERİN KURDUĞU PUSUDA ŞEHİT OLAN EREN BÜLBÜL VE ASTSUBAY KIDEMLİ BAŞÇAVUŞ FERHAT GEDİK’İN HAYATINI ANLATAN KESİŞME İYİ Kİ VARSIN EREN FİLMİ 1 OCAK’TA VİZYONA GİRDİ.

03 Ocak 2022 Pazartesi, 10:16

Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan TRT ORTAK YAPIMI “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi, Eren Bülbül’ün doğum gününde 1 Ocak 2022 tarihinde vizyona girdi.

Film, 1 Ocak 2022 tarihinde tüm Türkiye’de 800 sinemada, yine aynı gün yurt dışında Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Norveç ve Danimarka’da vizyona girdi. Belçika’da 5 Ocak, Azerbaycan’da ise 6 Ocak’ta beyaz perdeye taşınacak. Film, toplamda Türkiye dahil 9 ülkede vizyona girecek.

TRT tarafından İstanbul, Ankara ve Trabzon’un simge yapılarına şehit Eren Bülbül’ün doğum gününe özel video gösterisi yansıtıldı. İstanbul Galata Kulesi ile Ankara ve Trabzon Kalesi’ne yansıtılan “İyi ki Doğdun Eren”, “İyi ki Varsın Eren” yazılı görsellerle 1 Ocak 2002 tarihinde dünyaya gelen Eren Bülbül’ün doğum günü kutlandı.

TRT tarafından organize edilen özel video gösterisinde ayrıca şehit Eren Bülbül’ün doğum gününde vizyona giren TRT ortak yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin afiş ve fragmanı da simge yapılara yansıtıldı.

Tarihi Galata Kulesi, Ankara ve Trabzon Kalesi’ne yansıtılan, Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan TRT ortak yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin fragmanı ise bölgede bulunan vatandaş ve turistler tarafından ilgiyle izlendi.

Araştırma, ön yapım, senaryo yazım ve yapım hazırlıkları, çekim süreci dahil toplamda 3 seneye varan bir çalışmanın ve 14 haftalık çekim sürecinin ürünü olan TRT Ortak Yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin çekimleri Hatay’dan başlamış ve sırayla Adana, Niğde, Nevşehir, Gümüşhane, Sivas, Ankara, Trabzon, İstanbul, olmak üzere 9 şehirde gerçekleştirildi. Proje boyunca toplamda 6000 km yol kat edildi.

150 kişilik teknik ekibin çalıştığı projede 1195 ana ve yardımcı oyuncu görev aldı. Çekimlerde 1 helikopter, 22 askeri araç, 54 sivil araç kullanıldı. Filmde 407 sahne, bin 264 plan çekildi ve bin 200 adet kostüm dikildi. 3 bin kostüme eskitme yapıldı.

Trabzon’daki çekimler, Eren Bülbül’ün yaşadığı Maçka ve Köprüyanı Mahallesi ile çevre bölgelerde gerçekleştirildi. Eren Bülbül’ün ailesiyle yaşadığı ev, fındık bahçeleri, odun topladığı, hayvanları otlattığı yaylalar, Maçka’daki çarşılar filmde gerçek mekân olarak kullanıldı.

TRT Ortak Yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren”in yapımcılığını Ayla, Naim Süleymanoğlu, Müslüm filmlerinin yapımcısı Mustafa Uslu, yönetmenliğini Özer Feyzioğlu üstlendi.

Sinemamızın usta ismi İsmail Hacıoğlu’nun Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik rolüyle müthiş bir performans sergilediği filmde, Trabzonlu genç oyuncu Rahman Beşel Eren Bülbül, Alayça Öztürk Gidişoğlu Cemile Gedik, Mutlunur Lafçı Ayşe Bülbül ve Emir Çiçek ise Hasan Bülbül karakterlerini başarıyla canlandırdı.

Müziklerini Fahir Atakoğlu’nun yaptığı “filmin senaryosunu Mert Dikmen, Alper Uyar ve Özer Feyzioğlu kaleme aldı.

Filmde, iki şehidimizin hayat hikayesi, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’daki çetin yaşam şartlarıyla amansızca mücadele eden çalışkan, fedakâr, sevgi yüklü insanların yaşamlarından kesitlerle beyaz perdeye yansıtıldı. Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in çok fazla bilmediğimiz hayat hikayesi, görev yaptığı illerde teröre karşı verdiği amansız mücadele ve Karadeniz’de yolları kesişen Eren Bülbül’le yaşadıkları olaylar anlatıldı.

Eren Bülbül’ün evinin bahçesinde kendisini siper ederek şehit olan kahraman Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ve 15 yaşında vatanı uğruna şehit olan diğer kahramanımız Eren Bülbül’ün hayatı izleyenleri derinden etkileyecek.

Filmde Trabzonsporlu futbolcu Abdülkadir Ömür konuk oyuncu oldu. Filmde, mavi ve yeşilin muhteşem buluşmasına tanık olunan Karadeniz’deki bir ailenin, vatan ve insan sevgisini her şeyden önde tutan bir subayın yaşamlarından kesitler yer alıyor.

Trabzonsporlu ünlü futbolcu Abdülkadir Ömür’ün, Eren Bülbül ve kardeşleriyle aynı takımda oynadığı maç sahnesi ve Anadolu insanının bilinmeyen yönlerini sergileyen sahneler de büyük ilgi çekiyor.

Film, gerçek yaşam öykülerinden uyarlanan, izleyicinin içine işleyecek senaryosu, duygu yüklü sahneleri, muhteşem oyuncu kadrosu ve Anadolu’nun büyüleyici güzelliklerini sergileyen görüntü şöleniyle Türk Sinema tarihinde önemli bir sinema eseri olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Himayesinde gerçekleştirilen ilk gösterime dair notlar;

Eren Bülbül’ün doğum günü 1 Ocak 2022’de sinemaseverlerle buluşacak “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin galası, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, filmi izlemeden önce şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül ve şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in eşi Cemile Gedik ve çocuklarıyla bir araya gelerek sohbet etti. Erdoğan filmi, Ayşe Bülbül ve Cemile Gedik ile birlikte izledi.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a filmin afişi ve filmde konu edilen kurşun kalem takdim etti.

TRT Ortak Yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin galasına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ile Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz de katıldı.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir