http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Kritik toplantının ardından flaş açıklamalar

11 Mart 2020 Çarşamba, 17:42

Sağlık Bakanı Koca, “ Maske fiyatları bakanlığın öz iznine tabi olacak” dedi.

Bakan Koca’nın açıklamaları

Biz sorunu siyasal dille ele almadık, bilimsel bir yöntemle ilerledik. Tek kriterimiz insan sağlığı oldu. Ülkemizde pozitif vaka çıkmasından sonra bu tutum üst düzeye çıkacaktır.

Bilimsel tedbirlerin her alana hakim olmasının kararları alındı.

Maske ve tulum gibi ekipmanların fiyatlarının yükselişi ve ön izne tabi olması kararı alınmıştı.

Yaşlılar bu dönemde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı. Tokalaşma sarılma gibi yakın temaslardan kaçınalım. Maske takmadan dışarı çıkmayalım.

Bir ya da birkaç vaka salgın değildir. Yapmamız gereken tedbirler doğrultusunda yeni bir düzene sokmaktır. Korona virüsü tedbirlerimizden daha güçlü değildir.

Bakan Ersoy’un açıklamaları

5 Nisan turizm açısından hassas bir tarih. Mümkünse turizm talebinin nisan sonuna ertelenmesi daha mantıklı geliyor. Geçen seneye kıyaslandığında, daha az turistin gelmesini sağlamak çok daha sağlıklı bir çözüm olacağına karar verdik. Dün sektör temsilcileriyle bir toplantı yaptım. Maliye ve Hazine Bakanımızla da bir toplantı yaptım. Bir hafta içinde sektörel desteklerle ilgili açıklama yapacağız. Kültürel etkinlikler ve organizasyonlarla ilgili, bakanlığımıza bağlı organizasyonları nisan sonuna erteleme gündemde.

Bakan Pekcan’ın açıklamaları 

Maske ve sıhhi malzemelerde piyasalarda aşırı fiyat artışları oldu. Amacımzı ihracatı engellemek değil. İhracat ön izinlerini Sağlık Bakanlığı’nın ön iznine verdik. Ticaret Bakanlığı olarak 2193 firmamızı denetime aldık 2641 ürünü denetledik 2180’ini de soruşturma kapsamına aldık. Bugün yeni bir olay daha var. Gıda ürünlerinde de fahiş fiyatların başladığını görüyoruz. Panik yapacak bir durum yok. Yeterli ürün stoğumuz var. Fırsatçılara göz açtırmayacağız. Halkın makul fiyatlarla maskeye ulaşılmasını sağlayacağız’.

 

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir