http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

KUDAKA’DAN ÜRETİM VE İSTİHDAM ODAKLI İKİ PROJE

“SEKTÖREL REKABET GÜCÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ ALTYAPI PROGRAMI” KAPSAMINDA DESTEKLENEN VE ERZURUM VALİLİĞİ YİKOB TARAFINDAN YÜRÜTÜLECEK OLAN “DERİ SEKTÖRÜ ERZURUM’DA YÜKSELİYOR” İSİMLİ PROJE İLE “KAZ TÜYÜ PROJESİ”NİN SÖZLEŞMELERİ, ERZURUM VALİSİ OKAY MEMİŞ VE KUDAKA GENEL SEKRETERİ OKTAY GÜVEN TARAFINDAN İMZALANDI.

08 Nisan 2021 Perşembe, 16:31

“Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında desteklenen ve Erzurum Valiliği YİKOB tarafından yürütülecek olan “Deri Sektörü Erzurum’da Yükseliyor” isimli proje ile “Kaz Tüyü Projesi”nin sözleşmeleri, Erzurum Valisi Okay Memiş ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven tarafından imzalandı.

Projeler kapsamında, Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 4.300’er m2’lik iki adet fabrika binası inşa edilerek ülkemizin önde gelen deri isleme (ayakkabı, çanta, deri giysi vs. imalatı) ve kaz tüyü imalat firmalarına tahsis edilerek hem deri sektörünün geliştirilmesi hem de kentte üretim, ihracat ve istihdam kapasitesinin artırılması amaçlanıyor. Projelerin hayata geçirilmesiyle bölgede hayvancılık sektöründen elde edilen katma değer artırılarak Erzurum’un sektörde ulusal ve uluslararası alanlarda söz sahibi ve rekabetçi bir bölge olması için gerekli altyapının oluşturulması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, uluslararası standartlara uygun katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi, ürün ve hizmet çeşitliliğinin de artırılması planlanıyor.

Her iki projeyle birlikte Erzurum’da yaklaşık bin kişilik yeni istihdam oluşturulması hedeflenerek toplam yatırım tutarı 10 milyon TL olan iki projeye, KUDAKA tarafından yaklaşık 5 milyon TL destek sağlanacak.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir