http://www.sexzun.com
03 Mart 2024 Pazar

Mehmetçik, Irak’ın Kuzeyinde Hain Teröristlere Nefes Aldırmıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, zorlu kış şartlarına rağmen Irak’ın kuzeyinde Pençe- Kılı. Operasyonlarını sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, “Bizi ne kar, ne yağmur, ne fırtına ne de zorlu arazi şartları durdurabilir” sözleriyle kahraman Mehmetçiğin operasyonların devam ettiğini açıkladı.

27 Kasım 2022 Pazar, 14:51

TSK, Irak’ın kuzeyindeki Pençe operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.  Operasyona ilişkin açıklamayı Milli Savunma Bakanlığı yaptı. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak’ın kuzeyinde zorlu kış şartlarında operasyonlarına kararlılıkla devam ettiğini duyurdu.

17 Nisan 2022’de başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu ile Zap bölgesindeki teröristlerin temizlenerek hudutların güvenliği için bölgenin teröre karşı kilitlenmesi amaçlandı.

Aradan geçen 7 aylık süreçte Mehmetçikler zorlu bir arazide ve zorlu hava şartlarında teröristlerin inlerine giriyor, bölgeyi terörden temizliyor.

Kış mevsimi bölgede çetin geçiyor

Kış aylarına girilmesiyle bölgedeki hava şartları da çetin hale geldi. Binlerce metrelik rakımda vatan ve millet aşkıyla görev yapan Mehmetçik, yer yer karlı arazide operasyonlarını icra ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı ,Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerinin ateş destek vasıtalarıyla vurulmaya devam ettiğini duyurdu.

MSB, sosyal medya hesabından terör hedeflerinin ateş destek vasıtalarıyla vurulduğu anların görüntülerini paylaştı.

Bakanlığın paylaşımında;

“Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedefleri ateş destek vasıtalarıyla güçlü şekilde vuruluyor. Teröristlerden şehitlerimizin, masum evlatlarımızın hesabını sormaya devam ediyoruz. Teröristler kazdıkları hendeklere hayalleriyle birlikte gömülmeye mahkumdur.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın beraberindeki TSK komuta kademesi ile sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemeleri sürüyor.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir