http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Savaşın Dramını Sahneye Taşıdı

DOĞU’NUN İLK VE TEK ODA TİYATROSU OLAN MEDYA SANAT EVİ, SURİYE’DEKİ SAVAŞI KONU ALDIĞI YENİ BİR OYUNLA BİR KEZ DAHA İZLEYİCİLERİYLE BULUŞTU. TECRÜBELİ İSİM TANER KÖSE’NİN YÖNETMENLİĞİNİ ÜSTLENDİĞİ ‘UMUT TERAS YAŞAM BODRUM’ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.

23 Nisan 2019 Salı, 14:02

Doğu’nun ilk ve tek oda tiyatrosu olan Medya Sanat Evi, Suriye’deki savaşı konu aldığı yeni bir oyunla bir kez daha izleyicileriyle buluştu. Tecrübeli isim Taner Köse’nin yönetmenliğini üstlendiği ‘Umut Teras Yaşam Bodrum’ büyük ilgi gördü.

Erzurum’un kültür sanat yaşantısına büyük katkı sağlayan Medya Sanat Evi, bu kez savaşın dramını sahneye taşıdı. Eser Dursun’un kaleme aldığı ‘Umut Teras Yaşam Bodrum’ adlı oyun prömiyerinin ardından büyük ilgi gördü. Oyunun yönetmenliğini üstlenen Taner Köse, “Etkileyici bir oyun sahneliyoruz. İzleyiciye kalmak ya da gitmek arasında empati kurmasını sağlayarak savaşta ortamında olan insanların yaşadığı durumu bir nebzede olsa hissettirmek amacındayız” dedi.

OYUNUN KONUSU

Oyun savaştan kaçan insanların kaçma ve kalma noktasında kaldığı ikilemi kalanlar ile gidenlerin yaşadıkları sıkıntıları stresi ve en önemlisi kadınların yaşadığı sıkıntıları anlatıyor. Psikolojik travmalar sonunda sevdiklerini kaybetme korkusu ile yapmak zorunda kaldıkları seçimlerin sonucunu görebileceğiniz oyun Medya Sanat Evinde izleyiciyle buluşuyor.

OYUNNUN KADROSU

Yazan: Eser Dursun / Dekor: Yalçın Bahadır / Işık & Ses Kumanda: Yaren Turan / Afiş Tasarım: Alev Felek / Yönetmen Yrd.: Serkan Olgun / Yönetmen: Taner Köse –

 

Oyuncular: Turgay Başoğlu, Uğur Deliktaş, Kardelen Gizem Çetin, Dilara Uzun, Ali Fatih İnce, Furkan Şengün, Bedir Taha Önder.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir