http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

MİLLİ SPORCU FURKAN AKAR, PEKİN’E UĞURLANDI

ERZURUM’DA SPOR ADINA BİR İLK GERÇEKLEŞTİRİLDİ. SHORT TRACK BRANŞINDA OLİMPİYATLARA SPORCU GÖNDERİLDİ. ERZURUMLU FURKAN AKAR, O İLKİ GERÇEKLEŞTİREN İSİMDİ. AKAR İÇİN ERZURUM HAVALİMANI’NDA UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ.

26 Ocak 2022 Çarşamba, 13:06

Erzurum spor adına çok önemli bir başarıya imza attı. Buz sporları tarihinde bir ilk gerçekleşti.

Türkiye, ilk kez Short Track Branşında olimpiyatlara sporcu gönderdi.

Harput kapı spor kulübü sporcusu Furkan Akar… Uzun yıllardır en iyi yerlere gelebilmek için mücadele veriyor.

Emekleri karşılığını buldu… Akar, 4-20 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan 2022 pekin kış olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Açıklamasında destek ve dua beklediğini ifade eden Furkan Akar, “Buralara kadar gelmek hiç kolay olmadı. Zor bir süreç geçirdik. Ben yanımda olan aileme ve federasyonumuza çok teşekkür ederim. Güzel sonuçlarla dönmek istiyorum. Desek ve duaları bekliyorum. Bunu anlatamam, ilk kez gitmek çok gurur verici. Orada Türk Bayrağını dalgalandırmak gurur verici güzel bir yol izleyip, döndüğümüzde Türkiye’yi yakacağız” dedi.

Milli sporcu Furkan Akar için Erzurum Havalimanında uğurlama töreni düzenlendi.

Erzurum Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Akar’ın ailesi, arkadaşları ve hocaları, onu yalnız bırakmadı.

Anne Birgül Akar, oğlunun başarısıyla gururlandı, gözleri doldu…

Anne Birgül Akar da, oğlunun tekrardan kendilerini gururlandıracağını belirterek, “Furkan bizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Herkes destekleri için çok teşekkür ederim. Oğlumla gurur duyuyorum. Madalya ile dönüp bizi bir kez daha gururlandıracak” açıklamalarında bulundu.

Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, gururlu olduklarını belirterek Erzurum’da spor adına yapılan tesislerin önemine dikkat çekti.

Öztürk, Furkan’ın madalya ile döneceğine inandığını kaydederek, “Gururlu ve mutluyuz. Kış sporlarına ev sahipliği yapan Erzurum’dan ilk defa short track branşında bir sporcumuzu Kış Olimpiyatları’na gönderiyoruz. İlimizde yapılan tesislerin ne kadar önemli olduğunu ve ürünlerini vermeye başladığını görüyoruz. Kış Olimpiyatları’nda bizim görmediğimiz bir tablo yaşıyoruz. İnanıyoruz ve güveniyoruz kendisi bir madalya ile dönecek. Ben inanıyorum ki Erzurum bu madalyaya kavuşacak, umarım bunu Furkan başarır” diye konuştu.

Türkiye Short Track Branş sorumlusu Arif Karadağ, Furkan’ın çok çalışıp buralara geldiğini belirtti.

Furkan Akar ve arkadaşları havalimanında Türk Bayrağı ile poz verdi.  Genç sporcu ailesi ve arkadaşlarıyla vedalaştı.

 

Haber: Seda Nur ATALAY

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir