http://www.sexzun.com
25 Nisan 2024 Perşembe

Hindistan ile Pakistan arasında tansiyon yükseldi

27 Şubat 2019 Çarşamba, 14:27

Hindistan ile Pakistan arasındaki Keşmir gerilimi tırmanırken, Pakistan ordusundan Keşmir’in Pakistan kontrolündeki bölümünde Hindistan’a ait iki savaş uçağının vurulduğu, bir Hint pilotun yakalandığı açıklaması geldi.

Pakistan ve Hindistan tartışmalı Cemmu ve Keşmir bölgesinde sabah saatlerinde gergin dakikalar yaşadı. Pakistan ordusu sözcüsü Tümgeneral Asif Ghafoor yaptığı açıklamada, Pakistan hava sahasında Hindistan’a ait 2 savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı. İki uçağın parçalarının farklı noktalara düştüğünü belirten Ghafoor, bir Hindistanlı pilotun ise askerler tarafından ele geçirildiğini ifade etti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’ın savaş uçaklarının Keşmir Sınır Kontrol Hattı’nda hava saldırısı düzenlediğini belirtti. Bunun üzerine Hindistan makamları Pakistan savaş uçaklarının geri püskürtüldüğünü ve bir Pakistan uçağının düşürüldüğünü duyurdu.

Pakistan, Hindistan’la yaşanan çatışmaların ardından tüm hava sahasını kapattığını açıklarken, Hindistan da Pakistan uçaklarının hava sahasına girmesi üzerine 4 havalimanını sivil uçuşlara kapattığını duyurdu. Flight Radar, uluslararası uçuşların da gerilimden etkilendiğini açıkladı.

Hindistan’dan olaylara ilişkin henüz resmi açıklama yapılmadı.

HİNDİSTAN: 1 PAKİSTAN SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Hindistan medyasından ise Hint ordusunun bir Pakistan savaş uçağını düşürdüğünü bildirdiği yönünde açıklama geldi.

Hindistan haber ajansı ANI, Hindistan hava sahasında Pakistan’a ait bir F-16’nın düşürüldüğünü açıkladı.

Hint basını, Pakistan savaş uçaklarının Keşmir’de Nowshera bölgesine girdiğini; bölgedeki sıcak gelişmeler üzerine havalanan Hindistan ordusuna ait bir MiG jetinin düştüğünü duyurdu. Budgam’da gerçekleşen olayda 2 pilotun hayatını kaybettiği; uçağın düşme nedeninin araştırıldığı duyuruldu.

(İHA)

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir