http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Rektör Çomaklı 6550 Değerlendirme Paneline Başkanlık Yaptı

6550 SAYILI ARAŞTIRMA ALTYAPILARININ DESTEKLENMESİNE DAİR KANUN KAPSAMINDA; T.C. STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI HEYETİ İLE TÜBİTAK HEYETİ, “6550 DEĞERLENDİRME PANELİ” İÇİN ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNİ ZİYARET ETTİ.

28 Eylül 2019 Cumartesi, 10:46

6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanun kapsamında; T.C. Strateji ve Bütçe Başkanlığı heyeti ile TÜBİTAK heyeti, “6550 Değerlendirme Paneli” için Atatürk Üniversitesini ziyaret etti.

Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine Dair Kanuna göre aday olan Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezinin (ATASAM) Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen 6550 değerlendirme panelinde, 14 kişiden oluşan panel heyetine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlık yaptı.

Panele ayrıca, ATASAM’dan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Çelik, ATASAM Müdürü Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak ve ATASAM ekibi katıldı.

Panel heyetine ATASAM’ın yürütücüsü olduğu Türkiye’nin 2023 vizyon projesi olan Doğu Anadolu Gözlemevi (DAG) hakkında bilgi veren Rektör Çomaklı, DAG’ın Türkiye’nin en büyük ve ilk kırmızı öte teleskobuna sahip uzay bilimleri ve teknolojileri alanındaki önemli uluslararası bilimsel yatırımlarından birisi olduğuna vurgu yaptı.

Yeni YÖK Vizyonu çerçevesinde, Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamındaki en büyük ve önemli yatırımlarından olan DAG projesinde, ilk ışığın 2020 sonunda alınacağını söyleyen Prof. Dr. Çomaklı, kurulacak ulusal ve uluslararası ortaklıklarla çalışma alanının genişletileceğini aktardı.

Panel ile birlikte 3170 rakımlı Konaklı Karakaya Tepelerinde yapımı süren gözlemevi inşaatını ziyaret eden heyet, burada birtakım incelemelerde bulundu.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir