http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Rektör Çomaklı, BİRKONFED Erzurum Temsilciliğini ziyaret etti

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ÖMER ÇOMAKLI, BİRKONFED ERZURUM TEMSİLCİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

16 Ocak 2018 Salı, 09:23
Rektör Çomaklı, BİRKONFED Erzurum Temsilciliğini ziyaret etti

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite ile sanayi iş birliği çerçevesinde yürüttüğü Sivil Toplum Kuruluşları ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Her hafta sonu en az bir STK ziyareti gerçekleştiren Rektör Çomaklı’nın bu haftaki durağı, Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Erzurum Temsilciliği oldu.

Üniversite-sanayi işbirliğinin, üniversitelerdeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunma amacı taşıdığına vurgu yapan Rektör Çomaklı, “Üniversitelerin temel görevi bir yandan eğitim ve öğretim hizmetleri vermek, diğer yandan da temel ve uygulamalı alanlarda araştırma yapmaktır. Yapılan araştırmaların temel amacı ise, bilgi üretilmesi ve mevcut bilgilere yenilerinin katılmasıdır. Üniversiteler bir yandan yaptıkları eğitim-öğretim faaliyetleri ile sanayinin ihtiyaç duydukları Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) personelini yetiştirmekte, diğer yandan da araştırma yaparak sanayinin ihtiyaç duyacağı alanlarda bilgi üretmeye çalışmaktadır. Bizde bu vizyon çerçevesinde STK ziyaretlerine büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

“Üniversitemiz hem sosyal hem de pozitif bilimler açısından 60 yıllık bir tecrübeye sahip”

BİRKONFED’in iş dünyasında söz sahibi bir kuruluş olduğuna değinen Prof. Dr. Çomaklı, “Hazırladıkları projeler ve hayata geçirdiği çalışmalar ile BİRKONFED Erzurum Temsilciliği şehir için katma değer oluşturuyor. Üniversite olarak bizlerde bu değere katkı sağlama adına STK ziyaretlere başladık. Üniversitemiz hem sosyal hem de pozitif bilimler açısından 60 yıllık bir tecrübeye sahip. Bu bilgi ve birikimi sizlere aktarmak bizim görevimiz. Şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin ilerlemesi ve büyümesi adına gereken tüm desteği vermeye de hazırız. Bu bağlamda konuk olduğumuz BİRKONFED Erzurum İl Temsilcisi M. Zeki Gözeler ve yönetim kuruluna misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konfederasyon olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak sözlerine başlayan Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Erzurum Temsilcisi Muhammet Zeki Gözeler, Atatürk Üniversitesinin şehre kapalı olan kapılarını açtığı ve bilimi halkla buluşturduğu için Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.

Özellikle inşaat sektörü üzerine çalışmalar yaptıklarına değinen Başkan Gözeler, “Korku duvarlarını yıkarak, akademisyenlerimizi iş dünyası ile buluşturmak bizler için oldukça önemliydi. Bu adımları attığı için Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı kutluyor, üniversite-sanayi buluşmalarını gerçekleştirdiği için de tebrik ediyorum” dedi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir