http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Rusya’nın Yakutistan Cumhuriyeti’nde Sıcaklık Eksi 50 Derece Düştü

Dünyanın en soğuk yeri olarak bilinen Rusya’nın Yakutistan özerk Cumhuriyeti’nde hava sıcaklığı eski 50 dereceye kadar düştü. Bu sıcaklık değerlerinin daha da düşeceği yetkililer tarafından açıklandı.

17 Ocak 2023 Salı, 15:04

Rusya’nın başkenti Moskova’nın 5 bin km kuzey doğusunda bulunan Yakutistan’da termometreler genellikle eksi 40 derecenin altına düşüyordu. Bunun aksine Yakutistan’ın  bazı bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düştü.  Son ölçülen verilerde hava sıcaklığı eksi 50 derece olarak kayda geçti.

Bu anormal soğuğun sonucunda Yetkililer, önümüzdeki günlerde sıcaklığın daha da düşeceği konusunda uyarıda bulundu ve termometrelerin eksi 60 dereceyi gösterebileceğini açıkladı.

Dışarıya iki atkı, iki çift eldiven ve çok sayıda şapka giyerek çıkan Anastasia Gruzdeva, Reuters’a verdiği demeçte, “Bununla savaşamazsın. Ya uyum sağlayıp ona göre giyinirsin ya da acı çekersin. Şehirdeki soğuğu gerçekten hissetmiyorsunuz. Ya da belki de beyniniz sizi buna hazırlıyor ve size her şeyin normal olduğunu söylüyor.” dedi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir