http://www.sexzun.com
26 Şubat 2024 Pazartesi

Sağlık İl Müdürlüğü’nde sahte evrak iddiası

05 Aralık 2018 Çarşamba, 13:19

Sağlık İl Müdürlüğü’nde mutemet olarak çalışan 3 kişinin uzun yıllardan beri sahte evrak düzenleyerek, zimmetlerine para geçirdiği iddia edildi.

Sağlık eski müdürü Mahmut Uçar’a yaklaşık bir ay önce gelen ihbar üzerine başlatılan soruşturma neticesinde bir takım ip uçlarına rastlandı. Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli 3 kişi, evraklarda usulsüzlük yaptığı, kendilerini göreve gitmiş gibi gösterdiği ve 6 yıl boyunca harcırah parası alarak, haksız kazanç sağladıkları bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine il sağlık müdürlüğü yetkilileri elde ettikleri bilgi ve belgeleri adli mercilere ulaştırarak, zanlılar halkında suç duyurusunda bulundu.

Harekete geçen emniyet yetkilileri, 3 kişiyi göz altına aldı. Daha sonra 3 kişi ilgili mahkeme tarafından tutuklandı. Zanlıların ne kadarlık parayı üzerlerine geçirdikleri yapılan soruşturma sonucunda açığa kavuşacak.

MÜDÜRLÜKTEN AÇIKLAMA

İl Sağlık Müdürlüğünden olaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Muhasebe biriminde çalışan birtakım kişilerce haksız edinim yaptıkları iddiası ile 30 Ekim 2018 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapıldığına değinilen açıklamada şöyle denildi:
“Müdürlüğümüze yapılan başvuru üzerine Kurumumuzca anında inceleme başlatılmış; iddiaların ciddi olabileceği değerlendirilerek 13 Kasım 2018 tarihinde Müdürlüğümüzün talebi ve Valilik makamının onayı ile konu hakkında araştırma ve inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir. Müfettişin yapmış olduğu inceleme ve araştırma neticesinde muhasebe biriminde çalışan yetkili kişilerin ilgili bankaya elektronik posta yoluyla ilettikleri ve sadece kendilerine tanımlanmış şifre ile işlem yapabildikleri maaş listelerinde bazı şüpheli bulgulara ulaşılmıştır. İddiaların detaylı ve teknik açıdan incelenmesi ve suç unsuru taşıyıp taşımadığının araştırılması için 30 Kasım 2018 tarihinde Müdürlüğümüz tarafından kolluk kuvvetleri ve adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir