http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Dolarda tarihi zirve

03 Mayıs 2018 Perşembe, 10:46

Dün gece FED dolar faizini değiştirmedi. Uluslararası piyasada dolar/TL kuru yüksek seyrini korudu. Bu karar ertesi sabah saatlerinde Dolar-euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Dolar nisan ayı enflasyon verisinin ardından 4,2487 ile yeni tarihi zirvesini gördü.

&P’nin Türkiye’nin notunu indirmesi sonrasında yönünü yukarı çeviren dolar, ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararı sonrası yüksek seyrini koruyor.

Dolar nisan ayı enflasyon verisinin ardından 4,2487 seviyesini test ederek yeni tarihi zirvesini gördü. Bankalararası piyasada dolar/TL 4,20’nin üzerinde seyrediyor.

Euro/TL ise 5 liranın üzerinde hareket ediyor.

Dolar küresel piyasalarda başlıca para birimleri karşısında dört ayın zirvesinin altında işlem görüyor. Dolar endeksi 92.834 ile dört ayın zirvesini görmesinin ardından gerileyerek 92.508’de bulunuyor.

GÖZLER ABD İSTİHDAM VERİSİNDE

Fed’in bu yıl daha fazla faiz artırımına ilişkin piyasa beklentilerini değiştirmemesinin ardından dikkatler yarın açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisine çevrildi.

Fed dünkü para politikası kararında beklentilere paralel olarak faiz oranlarını değiştirmeyerek yüzde 1.50-1.75 aralığında sabit tuttu.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir