http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

SÜT SAĞIM MAKİNASI DAĞITIM TÖRENİ

ERZURUM’UN ÇAT İLÇESİNDE KADIN ÇİFTÇİLERE ÖZEL BİR PROJE YAPILDI. “PAMUK ELLER NASIR TUTMASIN” ADI VERİLEN PROJE İLE TAM 89 ÇİFTÇİYE SÜT SAĞIM MAKİNESİ DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

09 Eylül 2021 Perşembe, 17:07

Erzurum’un Çat İlçesinde İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilere büyük bir jest geldi.

“Pamuk eller nasır tutmasın” diyerek yola çıktılar…

Tam 89 süt sağım makinesini çiftçilerle buluşturdular…

Süt sağımı konusunda çat halk eğitim merkezinde 104 kişiye kurs verildi. Bu kurslar sonucuna 89 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Kursiyerler için tören düzenlendi.

Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, DAP İdare Başkanı Osman Demirdöğen ve Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar da o törendeydi.

Erzurum Valisi Okay Memiş, süt sağım makineleri ile daha hijyenik bir çalışma yürütüleceğini belirterek elde edilen ürünlerin ne yapılacağını da açıkladı.

“Ürettikleri her şey çok değerli. Şimdi düşünün eskiden elle sağım yapılırken şimdi makinalarla sağım yapılacak ve çok daha değerli bir süt olacak. Peki, o sütü napacağız? İhtiyaç fazlasını biz valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz, DAP idaresi, KUDAKA ticaret borsamızda kurduğumuz soğuk süt zinciri çerçevesinde geleceğiz, parasını da her ay peşin vereceğiz. Satın alıp mandıralara teslim edeceğiz.” Dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, kentte tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çabaladıklarına işaret etti.

Yapılan çalışmalardan bahsetti.

Törende söz alan isimlerden biri de İl Tarım Müdürü Osman Akar oldu. Akar, projelerde kadınlara pozitif ayrımcılık tanıdıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin sertifikaları Vali Okay Memiş tarafından bizzat verildi.

 

Haber: Seda Nur ATALAY

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir