http://www.sexzun.com
23 Şubat 2024 Cuma

Tatvan Kaymakamlığının projesi kabul edildi

DAP TARAFINDAN KABUL EDİLEN PROJENİN İLÇEYE HAYIRLI OLMASINI DİLEYEN TATVAN KAYMAKAMI MEHMET ALİ ÖZKAN, PROJENİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI.

18 Haziran 2017 Pazar, 08:38
Tatvan Kaymakamlığının projesi kabul edildi

Bitlis’in Tatvan Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Merkezi (PKM) tarafından hazırlanan engelli oyun merkezi ve kütüphane projesi, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul etti.

Engelli bireylerin akranları ile kaliteli zaman geçirecek bir alana kavuşmasını sağlayacak engelli oyun merkezi ve ilçedeki okuma kültürünü geliştirmek amacıyla hazırlanan kütüphane projelerinin DAP tarafından kabul görmesinin ardından kısa bir süre içinde hayata geçirilmesi hedefleniyor. DAP tarafından kabul edilen projenin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, projenin önemine vurgu yaptı. Engelli Oyun Merkezi Projesi sayesinde ilçe genelinde engelli bireylerin kullanabileceği bir merkez oluşturulacağını kaydeden Kaymakam Özkan, “Bu projemiz sayesinde engelli bireyler uzun ve sert geçen kış aylarında zamanlarını evde geçirme yerine oluşturulacak bu merkezde kendilerine uygun bir alanda kaliteli zaman geçirebilecekler. Aynı zamanda engelli vatandaşlarımız bu merkezde kişisel gelişimleri için bilgi kaynaklarına rahatlıkla ulaşabilecekler. Bu sayede toplu alanda zaman geçirme fırsatı bulan engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesi sağlanmış olacak. Aynı zamanda sürekli belli alanlarda zaman geçiren engelli vatandaşlarımız, bu alanların dışına çıkarak sosyalleşme fırsatı bulmuş olacak. Yine aynı projenin içeriğinde yer alan Kütüphane Projesi ile de ilçemizdeki okuma kültürünü geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje ile serbest zamanlarını kontrolsüz alanlarda geçiren bireylerin zamanlarını daha uygun ortamda geçirmelerini sağlama ve okuma çağındaki bireylerin bilgi kaynaklarına ulaşmalarını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. İnşallah bu projemiz çok kısa süre içinde hayata geçirilecek. Ben bu vesile ile projenin ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir