http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Tavan arasında bulunan vazo, 19 milyon dolara satıldı

13 Haziran 2018 Çarşamba, 16:21

Mançur Hanedanlığı dönemine ait Fransız bir ailenin tavan arasında ve eski bir ayakkabı kutusunun içerisinde bulduğu vazo, 19 milyon dolara satıldı.

Mançur (Qing) Hanedanlığı’na ait bir vazo Fransız bir aile tarafından tavan arasında bulundu. Paris’te düzenlenen açık arttırmayla satışa sunulan ve türünün nadir örneklerinden olan 18’inci yüzyıla ait vazo, 19 milyon dolara alıcı buldu.

Fransa’da bulunan Sotheby’s müzayede evinde açık arttırmayla satışa sunulan Çin porseleni vazo, rekor fiyata satıldı. Çam ağaçları ve geyiklerle dekore edilmiş vazo, eski bir ayakkabı kutusunun içerisinde bulunmuştu. Ayakkabı kutusunun içerisinde bulunan vazoyu ev sahipleri, Sotheby’s müzayede evine götürdü. 18.yy ait olduğu belirlenen vazoya 590 bin ve 825 bin arasında paha biçilmişti. Sotheby uzmanı Olivier Valmier, ayakkabı kutusunun açıldığı an ürünün kalitesine vurulduğunu belirterek, Çin’in Qing Hanedanı’nın altıncı imparatoru olan Qianlong’ın hüküm sürdüğü döneme ait Famille-rose “Yangcai” porseleni olduğunu belirtti. Nadiren açık artırmaya çıkan “Yangcai” porselenlerinin en bilinen örnekleri ise Taipei’deki Ulusal Saray Müzesi’nde sergileniyor. Avrupa ve Amerika için Asya sanatı sorumlusu Henry Howard-Sneyd ise İmparator Qianlong’la ilişkisi olan porselenlerin en iyi kaliteye sahip olduğunu ve çok talep gördüğünü belirtti.

(İHA)

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir