http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçe maçında olay istemiyor

25 Ocak 2018 Perşembe, 11:57
Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçe maçında olay istemiyor

Trabzonlu Gençler Taraftar Grubu lideri Mehmet Fındıkçı, pazar günü oynanacak Fenerbahçe maçıyla ilgili, “Müsabakanın başından sonuna ülke olarak gündemimizin futbol dışına çıkmaması için herkesin üst düzey sorumluluk almasını bekliyoruz” dedi.

Trabzonspor’un Pazar günü Fenerbahçe ile oynayacağı maç öncesi bordo-mavili taraftarlar, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı. Fenerbahçe maçında takıma ve camiaya güven verecek bir ortam sağlamak için mücadele edeceklerini belirten Trabzonlu Gençler Taraftar Grubu Lideri Mehmet Fındıkçı, “Pazar günü oynayacağımız Fenerbahçe maçı bizler için tarihi önem arz etmektedir. Öncelikle Pazar günü bizler Trabzonsporlu her bireyin kol kola omuz omuza 90 dakika boyunca takımına destek olacağı, kişilerin birbiri arasında ayrım yapmadan yalnızca renktaşlık duygusuyla hareket edeceği, takımına ve camiasına taraftar olarak güven vereceği bir ortam sağlamak için mücadele edeceğiz” dedi.

“HERKESİN ÖRNEK TEŞKİL EDECEK TARAFTARLIK PROFİLİ ÇİZMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Pazar günü oynanacak müsabakanın başından sonuna kadar gündemin futbol dışına çıkmaması için herkesin üst düzey sorumluluk almasını beklediklerini dile getiren Fındıkçı, “2010-2011 sezonundan sonra sahamızda oynadığımız Fenerbahçe maçlarında haklılığımız çeşitli manipülasyonlarla şiddet olayları vasıtasıyla çarpıtılıp, dar bir eksene sıkıştırılmak istenmiştir. Maalesef belirli çevrelerce camiamızda her Fenerbahçe maçı öncesi oluşturulan bu gergin durumun sonunda ortaya çıkan saha olayları durumu bizlerin ve camiamızın aleyhine gelişmiştir. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumları göz önüne aldığımızda Türkiye’nin T’si olmanın sorumluluğu ve ülke menfaatlerini daima en üstte tutan Trabzon halkını tezahürü olarak pazar günü oynayacağımız müsabakanın başından sonuna ülke olarak gündemimizin futbol dışına çıkmaması için her kesin üst düzey sorumluluk almasını bekliyoruz. Bizler biliyoruz ki tüm bu durumlara rağmen günlük çıkarları için bizleri tahrik ve kışkırtmadan geri durmayacak olanlar bir takım çalışmalar ve beklentiler içerisindedirler. Taraftarımıza saha içi ve saha dışındaki tüm tahrik ve kışkırtmalardan uzak durmalarını ve destekleriyle 90 dakika boyunca her kesime örnek teşkil edecek bir taraftarlık profili çizmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

(Ozan Köse/İHA)

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir