http://www.sexzun.com
01 Mart 2024 Cuma

TÜRK SİNEMASININ ACI GÜNÜ

BİRÇOK UNUTULMAZ FİLME İMZA ATTI, OYUNCULUĞA BAŞLADIĞI GÜNDEN BERİ TÜRK SİNEMASINA DAMGA VURDU. YEŞİLÇAM’IN USTASI CÜNEYT ARKIN 85 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ.

28 Haziran 2022 Salı, 14:06

Usta oyuncu Cüneyt Arkın dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş’ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınları hastaneye geldi. 85 yaşındaki oyuncu burada hayatını kaybetti.

Evde kalp krizi geçirdi

Hastaneden yapılan açıklamada Arkın’ın kalbinin durması sebebiyle ambulansla getirildiği, bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır

Türk sinemasına damga vuran, yüzlerce filmde rol alan Cüneyt Arkın’ın çok sayıda ödülü bulunuyordu.

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan ünlü oyuncu 1937’de Eskişehir’de doğdu.

İlk evliliğini 1964’te Güler Mocan ile yapan Cüneyt Arkın’ın bu evliliğinden kızı Filiz doğdu. Evliliği kısa süren Arkın, 1970’te Betül Işıl ile evlendi. Bu evliliğinden de Murat ve Kaan adlı iki oğlu dünyaya geldi.

Asıl mesleği doktorluğu bırakan Arkın, 1963’te oyunculuğa başladı. Birçok filmde rol alan usta oyuncu, çok sayıda da ödül aldı.

Ödülleri:

1963 – Artist mecmuasının artist yarışmasında 1’incilik ödülü.

1969 – Antalya Altın Portakal Film Festivali, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, İnsanlar Yaşadıkça

1972 – 4. Adana Altın Koza Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu ödülü, Yaralı Kurt filmine

1976 – Antalya Film Festivali En iyi Erkek Oyuncu ödülü, Mağlup Edilemeyenler filmi ile

1999 – 36. Antalya Film Festivali “Yaşam boyu Onur Ödülü”

2013 – Engelsiz Yaşam Vakfı “Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü”

2013 – 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri “Yaşam Boyu Onur Ödülü”

2013 – “Kültür ve Sanat Büyük Ödülü” 2013 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü

2021 – “Kültür ve Sanat Büyük Ödülü” Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü

Büyük aktör Cüneyt Arkın için çok sayıda taziye mesajı yayımlandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başsağlığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Sinema tarihimizde unutulmaz bir iz bırakan usta oyuncu Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet diliyorum. Cesareti ve mertliğiyle öne çıkan bizim kahramanlarımızı canlandırdığı filmleriyle milletimizin hafızasında ve gönlünde yaşamaya devam edecek. Mekanı cennet olsun.”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun mesajında;

“Türk sinemamızın usta ismi Cüneyt Arkın’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecek olan kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından;

“Kara Murat, Malkoçoğlu, Battal Gazi, Dünyayı Kurtaran Adam…Türk sinemasının efsane ismi sevgili Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun”  mesajını paylaştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başsağlığı mesajında şunları söyledi:

“Unutulmaz rolleriyle hafızalarımıza kazınan, Türk sinemasının çok değerli ismi Cüneyt Arkın’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Usta oyuncuya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları aktardı:

“Türk sinemasının kahramanı, beyaz perdenin duayeni, kıymetli sanatçımız Cüneyt Arkın’a Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de grup toplantısında yaptığı konuşmada;

“Merhum Cüneyt Arkın milletimizin yüreğinde taht kurmuştur. Cüneyt Arkın’a Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şaad olsun, mekanı cennet olsun” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik paylaşımında;

“Sinemamızın büyük ismi Cüneyt Arkın’ın vefatından büyük üzüntü duyduk. Allah rahmet eylesin. Cüneyt Arkın sinemamızın büyük bir ismi olduğu kadar, hepimizin çocukluk ve gençliğinin doğrudan ve iyiden yana olma, kötülere ve yanlışlara karşı çıkma sembolüydü. Kendisiyle yaptığımız sohbette sinemamız için gösterdiği hassasiyete tanık oldum. Daha da önemlisi millet olarak taşıdığımız değerlerin yaşatılması ve gelecek nesiller konusundaki hassasiyeti çok büyüktü. Cüneyt Arkın; Battal Gazi, Kara Murat ve Malkoçoğlu gibi değerleri yaşattığı gibi gelecek nesiller için yaşayacak bir sinema mirası bıraktı. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

 

Yorum yazın...

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir